Activada la prealerta del pla INUNCAT d’emergència per inundacions

by | jul. 16, 2018 | Méteo

 

Un dia de pluja a Cerdanyola

El riu Sec Cerdanyola | Lali Álvarez

 

 

 

Protecció Civil ha activat en fase prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i a les afectacions que es preveu que se'n puguin derivar.

 

Segons les previsions del SMC es preveu un episodi de pluges pel 16 de juliol al matí i tarda que afectaran a gran part del país, tot el Pirineu i Pre-pirineu, Plana de Lleida, Catalunya Central, totes les comarques de Girona i Barcelona i nord del litoral i prelitoral de Tarragona. Durant la tarda s'esperen xàfecs a tot el litoral i prelitoral de les comarques de Barcelona i Girona.

 

La previsió es que superi el llindar de 20 litres en mitja hora en especial a les comarques del Pirineu i Girona. La distribució geogràfica serà de caràcter local i els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i no es descarta que localment també de calamarsa o pedra. Aniran acompanyats de ratxes de fort vent.

 

La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense necessitat d’una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre i quan no s’actualitzi la informació amb una nova comunicació. Cal recordar que la situació de Prealerta no comporta l'activació del Pla. 

 

 

Mapa d'afectacions per la pluja

Mapa d'afectacions per la pluja | Protecció Civil

 

Vols llegir més…?

Alerta per onada de calor

Alerta per onada de calor

A partir d’aquest dimecres es preveu un escenari marcat per una forta i llarga onada de calor que podria afectar tota la península. Es preveu que comenci demà, dimecres i que s’allargui com a mínim durant 5 dies, arribant als 40 graus a certes zones de Catalunya, com el Pla de Lleida, on començarà a afectar la onada

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Aquest cap de setmana la calor arribarà amb ganes a tota la península, assolint temperatures de 40 o 45 graus al sud. A Catalunya, tot i que no hi arribarà el plat fort d’aquesta calorada, les temperatures tocaran sostre fins diumenge, amb ambient de dur estiu i nits tropicals intenses amb temperatures que oscil·laran els 30 – 35 graus, sobretot al litoral i prelitoral

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: