L'exposició es podrà visitar fins al setembre
L'exposició es podrà visitar fins al setembre | Ajuntament de Cerdanyola

 

 

Els interessats en la història i l'evolució del patrimoni de Cerdanyola del Vallès i el seu entorn, tindran l'oportunitat el dissabte 21 de juliol de descobrir la mostra 'Abans de l'Alba: Recerca i patrimoni a la Plana del Castell' amb una visita guiada a l'exposició temporal. La sessió tindrà lloc a les 18.30 h al Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver i està recomanada per a majors de 10 anys. 

 

L'exposició 'Abans de l'Alba' mostra la vinculació entre els treballs de recuperació del patrimoni històric i l'expansió de les infraestructures i equipaments que configuren l'actual Parc de l'Alba.

 

Més de 30 anys de treballs arqueològics i de 57 intervencions han permès que avui dia es pugui reconstruir la història d'aquest territori, situat entres les serres de Collserola i Galliners i els nuclis urbans de Cerdanyola i Sant Cugat, tot apropant-se a la vida de les comunitats humanes que el van habitar.

 

L'organització de la sessió destaca que “l'exposició també mostra un fràgil llegat històric, del que sovint només en queden unes poques fosses i alguns objectes”. A més, “recorda la responsabilitat que tenim de transmetre aquest llegat a les generacions futures, tant des de la societat civil com des de les administracions públiques”.

 

La mostra 'Abans de l'Alba: Recerca i patrimoni a la Plana del Castell' es podrà veure del 6 de juny al 2 de setembre.