Un tram de la carretera BV-1414
Un tram de la carretera BV-1414 | Ajuntament de Cerdanyola

 

 

La regidora de Relacions Institucionals amb l'EMD de Bellaterra, Laura Benseny, i el diputat de Mobilitat a la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, han mantingut una reunió, aquest 18 de juliol, amb l'objectiu de trobar solucions pel trànsit que pateix la carretera BV-1414 al seu pas per Bellaterra

 

Durant la reunió, Benseny ha traslladat al diputat els temes més preocupants i les demandes que els veïns de Bellaterra han fet arribar a l'Ajuntament sobre la carretera BV-1414. Per la seva banda, la Diputació s'ha compromès a aplicar mesures per reduir el trànsit i la velocitat a tota la via, una solució semafòrica pel problemàtic accés a l'escola bressol Llar d'en Pitus, l'adequació dels ressalts i la il·luminació dels passos zebra. En segon lloc, la Diputació també s'ha compromès a estudiar més propostes per tal de veure'n la viabilitat i possibilitats d'implementar-les.

 

El passat ple de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat que totes les administracions – EMD, Ajuntament i Diputació – treballin de forma conjunta per trobar solucions al trànsit de la via. Qui se'n fa càrrec actualment és la Diputació, però l'EMD demana tenir-ne la titularitat, qüestió davant la qual l'Ajuntament de Cerdanyola s'hi ha oposat. És per aquest motiu que Esquerra Republicana (ERC) Cerdanyola i Bellaterra van presentar una proposta de “treball conjunt”, per intentar desbloquejar la situació, qüestió que es va aprovar pel vot unànime de totes les forces polítiques. 

La regidora encarregada de Relacions Institucionals amb l'EMD ha celebrat “la bona disposició i entesa de la Diputació de Barcelona” i espera que, en properes trobades, “l'ens provincial presenti solucions als problemes que preocupen al veïnat i a l'Ajuntament”.

 

A la reunió no hi ha assistit el president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu (Gent per Bellaterra) qui, segons afirmen els assistents, hauria declinat la invitació. De fet, Andreu ja va anunciar durant el passat ple a l'Ajuntament, que també demanarien una reunió amb la Diputació de Barcelona per intentar obtenir el traspàs directe de la titularitat de la via, “una opció que jurídicament estem estudiant”, va reblar. 

 

En la nota emesa per l'Ajuntament, la regidora ha recordat “la importància del treball conjunt en aquest tema” i ha convidat a l'Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra perquè s'incorpori a les properes reunions.

 

També han participat a la reunió, el vocal d'ERC a l'EMD de Bellaterra, Quim Oltra, i el gerent de Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Vicenç Izquierdo, junt amb Laura Benseny i Jordi Fàbrega.