Trócola Circ obrirà el FIT 2018
Trócola Circ obrirà el FIT 2018 | Companyia Trócola Circ

 

La 11a edició del Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil arriba a Cerdanyola del Vallès. El FIT 2018 comptarà amb la participació de catorze companyies amb 21 espectacles amb tres tallers-jocs per infants de mà de dues companyies. Nou companyies treballaran en espais interiors, oferint tretze espectacles i les restants cinc companyies faran vuit espectacles que es veuran en espais exteriors.

 

El FIT Cerdanyola és un certamen internacional d’arts escèniques especialitzat en teatre infantil i familiar. El FIT Festival es celebra del 21 al 23 de setembre i està organitzat per Bambalina i l’Ajuntament de Cerdanyola.

 

Els preus seran més barats per avançada; 6 € general i 3 € amb el carnet de Bambalina. A la taquilla, seran 7 € la general i 4 € amb el carnet.

 

Circ de sala

 

L'eix temàtic d'aquest FIT 2018 serà el circ de sala que il·luminarà amb el seu art als més adults i als més petits. La Trócola Circ estrenarà el festival amb Emportats, Premi FETEN 2018 al millor espectacle de nit. Trócola és una companyia que mitjançant el teatre i el llenguatge musical i humorístic atrapa al públic entre una mar d'imatges i idees originals. L'espectacle de benvinguda tindrà lloc al Teatre Ateneu el divendres 21 de setembre, a les 20 h i dissabte 22 de setembre, a les 12 h.

 

El Teatre de l'Ateneu acollirà l'estrena de l'obra Adéu Peter Pan, de Festuc Teatre, el diumenge 23 de setembre a les 12 h, i la representació d'Embrossa’t, d' Addaura inspirat en l'obra de Joan Brossa que es veurà al Teatre Ateneu el dissabte 22 de setembre a les 18 h.

 

Al MAC

 

El Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) no s'escapa. El MAC acollirà tres obres: la companyia de Paper presentarà Una poma, un pomer i se'n faran dues representacions durant el dissabte 22 de setembre, a les 11.30 h i 12.30 h.

 

A la mateixa sala es veurà el muntatge 30 elefants sota un paraigua, de La petita Malumaluga. Una obra carregada d'imatges, colors, sons i música per obrir els sentits dels més petits de la casa. Tindrà lloc el dissabte 22 de setembre, a les 17:30 i 18:30h. La programació del MAC es completa amb la proposta de la companyia Don Davel Le Fumiste, on els records són de fum i s’esvaeixen quan els atrapes.

 

 

Entre carrers

 

Batúcamela obrirà amb una cercavila els espectacles al carrer el divendres 21 de setembre. Començarà a les 19 h al carrer de Sant Martí, passarà pel MAC, Lluís Companys i arribarà a l'Ateneu. La plaça de l'Ateneu acollirà la proposta Peixos, parc lúdic de la Mediterrània, a càrrec de La Residual, que funcionarà el dissabte 22 de setembre, en horari de 10.30 h a 13.30 h  i de 17 a 19 h. Dissabte 22 de setembre serà dia de cercaviles, perquè La Fam proposarà The wolves per unir el Pla de les Alzines amb la plaça de l'Abat Oliba. A les 12:30,  Batúcamela sortiran al carrer per unir l'Ateneu amb la plaça de Francesc Layret a partir de les 19h. I La Fam repetirà a les 18h, unint amb The wolves el carrer de Santa Maria amb la plaça de l'Abat Oliba.

 

El dissabte 22 de setembre El Pot Petit oferirà a la Plaça de l'Abat Oliba i a partir de les 19:30h l'espectacle La gran festa. El diumenge 23 de setembre la Plaça de l'Abat Oliba acollirà la Wandering Orquestra i les seves accions teatrals a les 12:30 i a les 18h. La companyia Toc de Fusta proposarà Els amics d'en Crusoe  a la Plaça de l'Ateneu, a partir de les 10:30 i fins a les 13.30 h.

 

A la plaça d'Abat Oliba s'instal·larà una carpa de circ dels Passabarret Destaca la carpa de circ dels Passabarret que s'instal·larà a la Plaça de l'Abat Oliba. Oferiran l'espectacle Rodolfo & Rita que porta a la carpa acrobàcia, il·lusionisme, malabars i humor. L'espectacle es veurà el dissabte 22 de setembre a les 17h i el diumenge 23 de setembre, en funcions de les 12 fins les 17h.

 

Volant

 

Per concloure, el Festival s'acomiadarà volant. La Plaça de Francesc Layret serà un espai per espectacles. L'acte de clausura de la mà de Immaginaria, de la companyia italiana Teatro delle Foglie. Un adéu amb dansa aèria que tothom recordarà sens dubte.

 

Una de les novetats del FIT d'enguany és la incorporació de la Plaça de Francesc Layret com a espai per espectacles. Allà es representarà l'espectacle de clausura Immaginaria, de la companyia italiana Teatro delle Foglie. Una proposta de dansa aèria que no deixarà indiferent a ningú.