Les escales amb la barana i les parets netes
Les escales amb la barana i les parets netes | Bellaterra.tv

 

 

L’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra ha executat les obres per millorar i netejar el Camí dels Enamorats, que va des d’una cantonada de la plaça del Pi de Bellaterra, fins el camí de la Font, a tocar de la línia de ferrocarrils i per sobre del torrent i la font de la Bonaigua.

 

L’espai ha quedat net de grafits, brutícia i ha guanyat unes baranes i un nou paviment, nivellat amb sorra calcària. A l’altre extrem del camí, s’han instal·lat unes papereres i dues canonades que drenen l’aigua de la pluja fins al torrent. En definitiva, un guany de 40 centímetres d’amplada pel camí que fa 80 metres de llarg.

 

Després de fer aquestes actuacions, el govern bellaterrenc ha acusat de “deixadesa” a l’Ajuntament de Cerdanyola, qui considera que “no ha fet res per millorar un espai molt degradat”. I és que des de l’EMD es defensa que la neteja viària i les escombreries són competències que corresponen a l’Ajuntament. 

 

El Camí dels Enamorats renovat
El Camí dels Enamorats renovat | J. Tardós

 

 

En canvi, per l’Ajuntament queda “bastant clar” que a les Bases aprovades pel Ple municipal l'any 2005, l'EMD de Bellaterra té competències en la conservació i administració del seu patrimoni, inclòs el forestal. “També correspon a l'EMD la reparació i conservació dels edificis municipals de qualsevol tipus i la reparació i conservació de camins públics, carrers, parcs i jardins públics i voreres”, afirmen.

 

Aquestes competències – per la regidora de Relacions Institucionals amb l’EMD, Laura Benseny – “es transformen en una dotació econòmica anual de 154.854,44 euros” pel que fa a reparacions de camins públics, parcs, jardins i voreres. Des de l'Ajuntament, Benseny ha expressat: “no entenem l’acusació no fonamentada de l’EMD, qui opta per polititzar qüestions tècniques. És una mala praxis”.

 

L'aportació d'aquest any, segons l'Ajuntament, s'hauria actualitzat d'acord amb la variació de l'IPC i se situaria al voltant de 195.000 euros. L'import global traspassat des del 2011 seria de més d'1.280.000 euros, també segons el consistori.

 

El cost aproximat que ha suposat per l'EMD assumir aquestes actuacions no l'hem pogut aconseguir. L'entitat local encara ha d'acabar d'arranjar la zona amb una barana de fusta que instal·larà en el tram del camí on el torrent és més elevat. 

 

Actuals Bases de Prestació de Serveis que regulen el funcionament de l'EMD: