Shirley Davis
Shirley Davis | Cedida

 

Encara que queden mesos d'estiu, setembre és a la cantonada i amb ell arriba El Festival Internacional de Blues de Cerdanyola. Es durà a terme entre el 28 de setembre i el 7 d’octubre durant deu dies amb una programació que descobrirà al públic bandes nacionals i internacionals. Una cinquantena de concerts sonaran a Cerdanyola del Vallès, d'alguns ja han sortit a la llum.

 

La 28a edició de Blues ve acompanyada d'una programació totalment gratuïta i aposta per la exploració musical amb tota mena d'estils de concerts: Rhythm & Blues, Soul, Swing, Rock Sureny permetent al públic aprendre de noves bandes nacionals i internacionals. 

 

Noms com Sol Lagarto que tornen als escenaris, Watermelon SlimMike VernonShirley Davis o The Soul Jackets, entre els artistes convidats. 

 

Programació

 

Inauguració 

 

El Festival començarà de mà de Mike Sánchez & Lluís Coloma el dia 28 setembre al Pati del Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) mentre que The Slingshots tocaran el mateix dia a la plaça d'Abat Oliba. El primer cas son uns dels millors pianistes de Blues, Rock’n’Roll, Boogie Woogie i Rhythm & Blues i actuaran junts sobre l'escenari oferint un concert deliciós per l'oïda ple d'energia. The Slingshots són un dels referents de l'escena Funk-Soul de Barcelona i presentaran el seu darrer disc Spread The Mud!

 

El dissabte 29 la plaça Francesc Layret serà l’epicentre del Soul i acollirà els concerts de Carla Sunday i de The Lucky Dices Band. Carla Sunday és una de les veus femenines amb més ànima i amb més futur al món del Blues que ofereix un viatge a través del soul, el blues i la música negra més selecte deixant-se l’ànima sobre l’escenari. The Lucky Dices Band oferiran clàssics del soul i del blues amb versions d’Otis Redding, Albert King, Aretha Franklin, James Brown o Etta James, entre d’altres, omplint la plaça de ritme i energia per fer ballar a qualsevol.

 

Per concloure el primer cap de setmana, Swing Paradise i l'Associació Lindy Hoppers Cerdanyola  ballaran a la plaça Abat Oliba.

 

El segon cap de setmana s’obrirà el divendres 5 d’octubre amb un concert al Parc del Turonet amb Sol LagartoSusan Santos i The Soul Jackets. Sol Lagarto tornarà després de 5 anys sense fer directes i hi van al passat Azkena Rock Festival de Vitòria. La guitarrista Susan Santos oferirà un concert que barreja rock, blues i altres músiques d’arrel americana. Els gallecs The Soul Jackets completaran el cartell de divendres amb la presentació del seu darrer disc, Volumen III, que s’aproxima al blues lisèrgic dels Fleetwook Mac de l’era de Peter Green, als territoris dels pioners del Country Rock i a la melancolia mística però reconfortant de les Basement Tapes de Bob Dylan & The Band.

 

La explosió musical internacional

 

La bomba internacional esclatarà el dissabte 6 d'octubre al Parc del Turonet amb Howlin’DogsMike Vernon & The Mighty ComboWatermelon Slim i Shirley Davis & The Silverbacks. Els gironins Howlin'Dogs presentaran un repertori basats en el temes de l'Amèrica del segle passat, però amb una nova rentada de cara sense deixar de banda al Blues. 

 

El panorama internacional esclatarà el dissabte 6 d’octubre al Parc del Turonet amb Howlin’DogsMike Vernon & The Mighty ComboWatermelon Slim i Shirley Davis & The Silverbacks. Els gironins Howlin’Dogs presentaran un repertori basat en els temes més populars de l’Amèrica del segle passat, però adaptats a un nou so que no deixa de banda les arrels del Blues. 

 

El veterà Watermelon Smil arribarà procedent de Estats Units on ha tingut una vida de la més curiosa combinant feines de conductor de camions, carretons, serrador (on va perdre parcialment un dit), agent de cobraments, funcionari de funerals i fins hi tot delinqüent de baix nivell després de ser veterà de Vietnam. La feina de cultivador de síndries va ser la que li va donar el seu nom artístic. Quan es va centrar, es va graduar, va fer un màster, va fundar una família i es va dedicar a l'art. L'any 2002, quasi el mata un atac de cor i això li va fer donar una rentada de cara a la seva vida. Ofereix un blues íntim molt agut gràcies a la seva veu convertint l'espectacle en emocionant i memorable. 

 

 

Shirley Davis és una artista londinenca filla de pares jamaicans que als 16 anys va emigrar a Austràlia per amor. Des del 2016 està al capdavant de The Silverbacks amb els quals han fet un parell de discos. A Cerdanyola presentarà el seu darrer treball Wishes and Wants, un disc de soul molt personal que li serveix per celebrar els seus vint anys de carrera sobre l’escenari. S’espera que aquest 2018 Shirley Davis esdevingui “la gran diva del soul europea”, quelcom que la cantant Sharon Jones va pronosticar abans de morir.

 

 

 

Diumenge 8, les dones fan música també

 

El 8 d'octubre les dones ocuparan l'escenari del Parc del Turonet pel matí. Miau TríoJohnny Big Stone & The Blues Workers amb Sweet Marta i Wax & Boogie enamoraran les oïdes del públic pel trentè aniversari que ja compta amb un cartell amb una dona instrumentista de protagonista, obra d’Olga Molina.

 

Les Miau Trío són Rocío Katz, Mariana Michi i Rocío Iturralde, tres veus que creuen un univers d’altres temps, deixant el públic captivat. Johnny Big Stone & The Blues Workers comptaran amb la complicitat de Sweet Marta, una de les millors cantants i harmonista de blues d’Europa. Johnny Big Stone & The Blues Workers és un trio de blues en la seva màxima expressió que combina temes propis i versions de west coast, jump blues o blues tradicional amb un repertori d’allò més variat.