Naumov, a la dreta, amb les seves rivals
Naumov, a la dreta, amb les seves rivals | Cedida

 

 

L'atleta bellaterrenca Zoya Naumov s'ha coronat Campiona d'Espanya d'Atletisme en 800 metres llisos. En concret, Naumov va fer-se amb l'or en aquesta prova i amb el bronze en la competició de relleus, ambdós disputats al 98è Campionat d'Espanya Absolut de Getafe, el 21 i 22 de juliol al Poliesportiu Juan de la Cierva de Getafe (Madrid).

 

L'atleta de l'Agrupació Atlètica de Catalunya va assolir una primera posició en la prova dels 800 metres llisos i la tercera posició en el relleu 4×400, batent el rècord de Catalunya, en aquest últim amb una marca de 3.39.57. Les proves van comptar amb la participació de les primeres figures estatals, selectives per decidir l’equip estatal que participarà al Campionat d’Europa dels propers 6 al 12 d’Agost a Berlín. Prop de 800 atletes van competir-hi, amb un alt nivell de marques i la transmissió televisiva de Teledeporte – RTVE – i per Internet.

 

Pel que fa als temps, la bellaterrenca es va quedar a 1 segon i 34 centèsimes de la mínima exigida per la Real Federación Española de Atletismo, que era de 2.02.15 per a participar en l'europeu. Tot i així està molt satisfeta amb la seva temporada ja que el passat 11 de juliol va aconseguir a Barcelona el seu nou récord personal (2.03.49).

 

Durant la competició Naumov anava amb la segona millor marca i va aconseguir batre la contricant amb millor marca. El seu pròxim objectiu serà intentar fer marca per a participar al Campionat Europeu de pista coberta, ja el març del 2019, a Glasgow.

 

Llegeix aquí l'entrevista que vam fer a la bellaterreca Zoya Naumov, l'agost del 2017

 

El podi femení de la prova de 800 metres
El podi femení de la prova de 800 metres | Cedida

 

Moment de l'arribada
Moment de l'arribada | Cedida