L’agost arriba amb una onada de calor

by | jul. 31, 2018 | Méteo

 

La primera setmana d'agost està sent molt calorosa

La primera setmana d'agost està sent molt calorosa | Cedida

 

 

 

El Servei Meteorològic de Catalunya informa aquest dimarts, 31 de juliol, de l'arribada d'una massa d'aire molt càlid que afectarà bona part de la península Ibèrica amb valors de temperatura per sobre de la mitjana fins a mitjans de la setmana vinent.

 

Tot i que aquest dimarts, dia 31, i dimecres i dijous, 1 i 2 d'agost, ja es podran superar localment alguns llindars de calor a punts de l'interior de Catalunya, a partir de divendres 3 aquestes superacions s'estendran a més zones i persistiran com a mínim fins dimarts 7 d'agost, consolidant l'onada de calor. En cas de ser així, de moment serà l'episodi de calor més llarg del present d'estiu.

 

L'augment tèrmic tocarà sostre a partir del cap de setmana i la predicció indica que es puguin arribar a valors de temperatura màxima d'entre 35 i 40 ºC a l'interior i d'entre 30 i 35 ºC al litoral. Els valors mínims també quedaran alts, especialment al litoral i punts del prelitoral, on es mantindran entre 20 i 25 ºC.

 

Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que a partir de dimecres 8 d'agost s'iniciaria un descens tèrmic i els valors de temperatura tornarien a apropar-se a la mitjana, tot i que encara estarien per sobre dels normals per l'època de l'any.

Vols llegir més…?

Alerta per onada de calor

Alerta per onada de calor

A partir d’aquest dimecres es preveu un escenari marcat per una forta i llarga onada de calor que podria afectar tota la península. Es preveu que comenci demà, dimecres i que s’allargui com a mínim durant 5 dies, arribant als 40 graus a certes zones de Catalunya, com el Pla de Lleida, on començarà a afectar la onada

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Aquest cap de setmana la calor arribarà amb ganes a tota la península, assolint temperatures de 40 o 45 graus al sud. A Catalunya, tot i que no hi arribarà el plat fort d’aquesta calorada, les temperatures tocaran sostre fins diumenge, amb ambient de dur estiu i nits tropicals intenses amb temperatures que oscil·laran els 30 – 35 graus, sobretot al litoral i prelitoral

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: