La primera setmana d'agost està sent molt calorosa
La primera setmana d'agost està sent molt calorosa | Cedida

 

 

 

El Servei Meteorològic de Catalunya informa aquest dimarts, 31 de juliol, de l'arribada d'una massa d'aire molt càlid que afectarà bona part de la península Ibèrica amb valors de temperatura per sobre de la mitjana fins a mitjans de la setmana vinent.

 

Tot i que aquest dimarts, dia 31, i dimecres i dijous, 1 i 2 d'agost, ja es podran superar localment alguns llindars de calor a punts de l'interior de Catalunya, a partir de divendres 3 aquestes superacions s'estendran a més zones i persistiran com a mínim fins dimarts 7 d'agost, consolidant l'onada de calor. En cas de ser així, de moment serà l'episodi de calor més llarg del present d'estiu.

 

L'augment tèrmic tocarà sostre a partir del cap de setmana i la predicció indica que es puguin arribar a valors de temperatura màxima d'entre 35 i 40 ºC a l'interior i d'entre 30 i 35 ºC al litoral. Els valors mínims també quedaran alts, especialment al litoral i punts del prelitoral, on es mantindran entre 20 i 25 ºC.

 

Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que a partir de dimecres 8 d'agost s'iniciaria un descens tèrmic i els valors de temperatura tornarien a apropar-se a la mitjana, tot i que encara estarien per sobre dels normals per l'època de l'any.