L'entrada de l'Autoescola Campus, a la plaça cívica de la UAB
L'entrada de l'Autoescola Campus, a la plaça cívica de la UAB | Redacció

 

  

A l'estiu no és fàcil evitar les hores de calor. Per si has de viatjar en cotxe, l'Autoescola Campus ubicada al campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) et fa aquestes recomanacions.

  

La calor es converteix en un dels nostres pitjors enemics al volant quan arriba l'estiu. Per combatre-la, no només n'hi ha prou amb posar l'aire condicionat, també és necessari seguir unes pautes que ens ajudaran a fer el nostre viatge més suportable.

 

1. Revisa els elements principals del vehicle

  

El nostre cotxe també sofreix les conseqüències de la calor. Abans d'iniciar un viatge, realitza una revisió dels elements principals, ja que la temperatura alta augmenta el risc de sofrir una avaria.

  

2. Canvia els filtres

 

És necessari posar a punt el sistema de ventilació o climatització del vehicle. En la teva revisió prèvia a la temporada estival, no oblidis aquest punt. Recorda també canviar els filtres cada dos anys o 15.000 quilòmetres per garantir la qualitat de l'aire.

  

3. Comença el viatge ben descansat

 

Si has de conduir, és important iniciar el viatge descansat i sense haver consumit medicaments, drogues o alcohol les hores prèvies. Evita també els menjars abundants.

 

4. No carregar massa el vehicle

  

Intenta no carregar massa el vehicle, sobretot l'habitacle. Això permetrà que els passatgers viatgin amb menys sensació d'aclaparament. A més, els objectes a l'interior es converteixen en perillosos projectils en cas d'accident.

 

5. Para cada dues hores

  

Realitza parades cada dues hores i aparca el vehicle en una ombra. Aquest descans és un moment idoni d'hidratar-te amb aigua o refrescs.

 

6. Evita viatjar en les hores de més calor

 

Evita viatjar en les hores de més calor. El recomanable és fer-ho a primera hora del matí o a última de la tarda, però sempre amb llum diürna.

 

7. Evita fumar dins del cotxe

 

Els compostos químics del tabac augmenten la sensació de cansament i, per descomptat, són nocius per a tu i els teus acompanyants.

 

8. Utilitza peces de vestir lleugeres i ulleres de sol

 

Que la teva vestimenta no et molesti ni et desconcentri mentre estàs a la carretera. Les ulleres de sol, sobretot al sortir dels túnels o en hores de rajos de sol baixos, et poden ser de gran ajuda per evitar enlluernaments i possibles accidents.

 

9. Mantenir la temperatura entre els 19 i 24 graus

  

Si el teu vehicle disposa de climatizador, intenta mantenir la temperatura de l'habitacle entre 19 i 24 graus i procura que les sortides d'aire no apuntin directament al pit o a la cara dels ocupants.

  

10. Protecció estival, també en moto

 

Si viatges amb moto, utilitza peces especials per a l'estiu i un casc ventilat.

 

Autoescola Campus

 

Adreça: plaça Cìvica, 08192 Bellaterra, Cerdanyola del Vallès, Barcelona

Telèfon: 935 80 48 20

Horari: de dilluns a divendres de 10 h a 20 h 

Web: www.aecampus.com

Facebook: www.facebook.com/aecampusb

Twitter: www.twitter.com/autocampusb

 

Un cotxe de l'Autoescola Campus B
Un cotxe de l'Autoescola Campus B | Redacció

 

L'interior de l'Autoescola Campus
L'interior de l'Autoescola Campus | Redacció