Imatge de la recepció de les famílies i infants a l'Ajuntament
Imatge de la recepció de les famílies i infants a l'Ajuntament | Cedida

 

 

  

Durant aquest estiu, cinc infants sahrauís conviuran amb cinc famílies de Cerdanyola del Vallès dins el projecte 'Vacances en pau'. Els nens i nenes van arribar a la ciutat la primera setmana de juliol i s'estaran amb les famílies acollidores fins a finals d'agost.

  

  

El projecte 'Vacances en pau' està organitzat per la Delegació del Front Polisari i les entitats solidàries amb el Poble Sahrauí a Catalunya, i pretén ser un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i un clam per la pau, contra la injustícia, la violació dels drets humans i la guerra. Tres dels infants participants repeteixen experiència i dos la viuen per primera vegada. Durant les setmanes ja han conviscut amb les famílies cerdanyolenques, els cins han participat en els Casals d'Estiu Municipals convivint i compartint experiències amb d'altres nens i nenes de la seva edat.

  

  

Aquest és el segon any consecutiu que l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès participa del projecte donant suport a les famílies acollidores i als infants. Amb 'Vacances en Pau', famílies catalanes acullen a nens i nenes sahrauís durant els mesos d'estiu, oferint a aquests infants la possibilitat de veure i gaudir de noves experiències i conviure amb nens i nenes catalans/nes per arribar a tenir una altra imatge del món, diferent de la que els hi mostra la realitat quotidiana dels campaments de refugiats on el Poble Sahrauí viu exiliat des de l'any 1975.

  

  

El 27 de juliol, l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà i la regidora de Drets Civils, Elvi Vila, van rebre a l'Ajuntament els infants i famílies acollidores, acompanyats per Mah Lahdih com a representant del poble sahrauí. Durant la recepció, l'alcalde va lliurar un lot de material escolar destinat als camps de refugiats.