Exigeixen que s’expulsi a les Joventuts de Societat Civil Catalana del campus de la UAB

by | ag. 1, 2018 | Societat

Un dels estands de les JSCC amb el regidor de Ciutadans a l'Ajuntament de Cerdanyola, Pau Ortolà

Un dels estands de les JSCC amb el regidor de Ciutadans a l'Ajuntament de Cerdanyola, Pau Ortolà | El Mundo

 

 

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i la Plataforma Antifeixista (PA) han exigit a l'equip rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que no inclogui les Joventuts de Societat Civil Catalana (JSCC) al directori d'entitats de la universitat, al campus a Bellaterra. D'aquesta manera demanen que es desobeeixi una sentència del 17 de juliol, on el Jutjat Contenciós-Administratiu número 7 de Barcelona obligava el centre universitari a incloure el col·lectiu al seu directori. 

 

Entre els motius, els col·lectius exposen que les Joventuts de Societat Civil Catalana han assumit “una actitud victimista” i continuen: “Organitzacions filofeixistes com JSCC no poden tenir cabuda al campus. La UAB serà la tomba del feixisme', subratlla el comunicat conjunt.

 

Ambdues denuncien que des de fa 3 anys – data en la qual van arribar al campus bellaterrenc -“el col·lectiu ha iniciat una campanya de difamació, criminalització i repressió desmesurada' cap a totes aquelles persones 'que ens definim com a independentistes i com a antifeixistes”. A continuació destaquen “les mostres de suport de partits i organitzacions d'extrema dreta” que han obtingut. 

 

La decisió del jutge ratificava la mesura cautelar adoptada pel mateix jutjat el 7 d'abril d'aquest any, en considerar que la universitat havia vulnerat els drets de 'no discriminació per raó d'opinió', de 'llibertat ideològica', de 'llibertat d'expressió' i del 'dret a l'educació', a més de pagar els 600 euros de costos processals, per no incloure-les.

 

Que la UAB “es regeixi pel principi d'autonomia universitària”

  

  

“Per si tot això fos insuficient per exigir la seva expulsió del campus, també han denunciat 14 estudiants antifeixistes que s'enfronten a penes de presó per manifestar-se en contra de tots aquests fets”, han afegit al comunicat. “Per tots aquests motius, des del SEPC UAB i la Plataforma Antifeixista rebutgem la presència de JSCC al campus i exigim a l'equip de govern que es regeixi al principi d'autonomia universitària i desobeeixi la sentència', conclou l'escrit, que demana novament la no inclusió de JSCC al director d'entitats de la UAB.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: