Un dels estands de les JSCC amb el regidor de Ciutadans a l'Ajuntament de Cerdanyola, Pau Ortolà
Un dels estands de les JSCC amb el regidor de Ciutadans a l'Ajuntament de Cerdanyola, Pau Ortolà | El Mundo

 

 

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i la Plataforma Antifeixista (PA) han exigit a l'equip rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que no inclogui les Joventuts de Societat Civil Catalana (JSCC) al directori d'entitats de la universitat, al campus a Bellaterra. D'aquesta manera demanen que es desobeeixi una sentència del 17 de juliol, on el Jutjat Contenciós-Administratiu número 7 de Barcelona obligava el centre universitari a incloure el col·lectiu al seu directori. 

 

Entre els motius, els col·lectius exposen que les Joventuts de Societat Civil Catalana han assumit “una actitud victimista” i continuen: “Organitzacions filofeixistes com JSCC no poden tenir cabuda al campus. La UAB serà la tomba del feixisme', subratlla el comunicat conjunt.

 

Ambdues denuncien que des de fa 3 anys – data en la qual van arribar al campus bellaterrenc -“el col·lectiu ha iniciat una campanya de difamació, criminalització i repressió desmesurada' cap a totes aquelles persones 'que ens definim com a independentistes i com a antifeixistes”. A continuació destaquen “les mostres de suport de partits i organitzacions d'extrema dreta” que han obtingut. 

 

La decisió del jutge ratificava la mesura cautelar adoptada pel mateix jutjat el 7 d'abril d'aquest any, en considerar que la universitat havia vulnerat els drets de 'no discriminació per raó d'opinió', de 'llibertat ideològica', de 'llibertat d'expressió' i del 'dret a l'educació', a més de pagar els 600 euros de costos processals, per no incloure-les.

 

Que la UAB “es regeixi pel principi d'autonomia universitària”

  

  

“Per si tot això fos insuficient per exigir la seva expulsió del campus, també han denunciat 14 estudiants antifeixistes que s'enfronten a penes de presó per manifestar-se en contra de tots aquests fets”, han afegit al comunicat. “Per tots aquests motius, des del SEPC UAB i la Plataforma Antifeixista rebutgem la presència de JSCC al campus i exigim a l'equip de govern que es regeixi al principi d'autonomia universitària i desobeeixi la sentència', conclou l'escrit, que demana novament la no inclusió de JSCC al director d'entitats de la UAB.