Dos bellaterrencs cap a l'estació
Dos bellaterrencs cap a l'estació | Laia TR

 

 

L’arribada del mes d’agost és sinònim de vacances i temps per descansar. L’estiu a Bellaterra també es pot passar a casa, a la piscina del Club, a les piscines i jardins particulars o a les zones d'ombra que ofereixen el Camí Verd o la Font de la Bonaigua, entre altres. Tot i això, són molts els bellaterrencs i bellaterrenques que decideixen agafar l’avió, el cotxe, el tren o el vaixell per descobrir nous llocs i desconnectar de la rutina diària. 

 

Les destinacions fredes

 

La llista d’opcions per viatjar a l’estiu és molt llarga i cada viatger ho adapta al seu calendari i pressupost. A Bellaterra, però, enguany l’opció estrella han estat les destinacions fredes. Segons l'agència de viatges local, Taller de Viatges, les famílies bellaterrenques han optat per invertir en viatges als Fiords de Noruega, Copenhague, entre altres destinacions on la temperatura és més baixa.

 

Més destins novedosos s'han activat aquest any com Bulgària, Eslovènia o Romania. Per altre costat, s'han recuperat destins poc freqüents en anys anteriors. Estem parlant d'Egipte o Turquia, on les rutes turístiques s'han reactivat després d'un temps de pausa. 

 

Per una altra banda, l'agència de viatges bellaterrenca destaca que els bellaterrencs també opten per invertir en circuits per Europa. És el cas de veïns que opten per destins de platja tals com les Illes Balears, Canàries o Portugal. Tot i això, aquest últim també és freqüentat per senderistes, igual que Madeira, on molts s'hi han dirigit per fer la ruta dels Camins de l'Aigua, amb cascades, entre altres. 

 

Els clàssics no fallen mai

 

Amb l’esclat de la crisi, ara fa deu anys, l’oci i, per extensió, els viatges per vacances, van ser un dels àmbits en els quals les famílies van retallar més despeses. El sector es va ressentir i, ara, amb la recuperació, l'agència veu com cada cop més famílies i grups d’amics inverteixen més diners en les seves vacances. 

 

Aquestes es decideixen per destins “clàssics” i “que no fallen mai” com Nova York, la Costa Oest dels Estats Units, la Toscana, Grècia o Croàcia, tots ells amb bons resultats.

 

Estiu a la casa del poble

 

Finalment, la frase “passaré les vacances al poble” és una expressió habitual durant l’estiu. Moltes persones decideixen visitar el seu lloc natal o el poble on van néixer els seus pares i avis, on acostumen a tenir una casa on passar els dies. Castella – La Manxa, Castella i Lleó, Aragó o Extremadura són alguns dels llocs més habituals.