Ets instagramer? Creen un mapa col·laboratiu d’imatges de la província

by | ag. 9, 2018 | Societat

 

El projecte pretén recollir la cultura de les comarques barcelonines

El projecte pretén recollir la cultura de les comarques barcelonines | Diputació de Barcelona

 

 

 

Ha nascut el mapa que explicarà la cultura de les comarques de la província de Barcelona a través de la mirada dels instagramers. La Diputació de Barcelona i IgersMap han creat un mapa que recull imatges de les comarques barcelonines.

 

El mapa s'està construint a través de quatre convocatòries per recollir les imatges, de les quals ja s'hi han fet tres. La iniciativa mostra els punts populars (aquells punts que reben més de 10 imatges) i els punts per descobrir. A cada punt es pot visualitzar la totalitat d’imatges rebudes i cada imatge inclou el nom de l’autor, el nom del punt i les indicacions de com arribar-hi.

 

De moment s’hi han recollit 446 imatges de 218 localitzacions diferents sobre patrimoni artístic, històric i/o arquitectònic anterior a 1920; 265 imatges sobre activitats i experiències que caracteritzen el nostre estil de viure, i 269 imatges de 59 localitzacions sobre ires, festes i tradicions vinculades al folklore local.

 

La quarta i última convocatòria serà del 9 de setembre al 21 d‘octubre sobre art i arquitectura contemporanis.

 

Consulta aquí el mapa.

 

Com es pot participar

 

Els instagramers que volen participar hauran d’escollir un màxim de 10 fotos de la seva galeria d’Instagram; enviar els enllaços o adjuntar les imatges a culturaigers@diba.cat; indicar la localització de les imatges, i escriure el seu nick al cos del missatge.

 

Les imatges hauran de ser de l'àmbit geogràfic al qual fa referència el mapa: comarques de l'Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Barcelonès, Berguedà, Garraf, Maresme, Moianès, Osona, Vallès Occidental i Vallès Oriental. S’hi exclourà la ciutat de Barcelona, que actualment ja té el seu propi IgersMap.

 

Què és IgersMap?

 

IgersMap és un projecte col·laboratiu que pretén mostrar les ciutats i territoris des de la mirada dels instagramers locals, que, responent a la pregunta “on portaries a un amic instagramer que et visités a fer les millors fotos de la teva ciutat o del teu territori”, envien un màxim d’imatges dels seus punts preferits. L'objectiu és delimitar, amb la participació de tots els igers de la comunitat que vulguin contribuir al projecte, els punts que, a causa del seu atractiu fotogràfic, tenen un especial interès per als usuaris d'Instagram, siguin habitants o visitants.

 

IgersMap va néixer el 2014 de la mà de la comunitat dels igers de Tarragona, @IgersTGN, i s'inscriu en les tendències culturals i turístiques que plantegen un coneixement expandit de les ciutats utilitzant la web 3.0. A partir de l'èxit aconseguit en aquesta primera experiència a Tarragona, la plataforma IgersMap ha anat creixent, i fins ara ha incorporat, a més, els mapes de Girona, Saragossa, Bilbao, Barcelona, Madrid, València, Lleida i Balears.

 

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: