Nou radar a l’AP-7

by | ag. 14, 2018 | Societat

Tram de l'AP-7

 

Segons ha informat la Generalitat, des del 13 d'agost, l'AP-7 disposa d'un nou radar, concretament entre Santa Perpètua de Mogoda i Mollet del Vallès, tram freqüentat per molts bellaterrencs i vallesans quan van direcció Girona.

 

L'objectiu d'aquest nou dispositiu és reduir la velocitat excessiva en aquesta franja així com la sinistralitat. El màxim de velocitat permesa en el punt concret on s'ha ubicat el radar és de 120 km/h.

 

Recordem que el primer semestre de 2018 havia augmentat un 42% la sinistralitat viària a Catalunya. A més, aquest mes d'agost no està ajudant gaire a reduir aquest percentatge. Precisament venim d'una setmana on han perdut la vida 12 persones en accidents de trànsit i des de començament d'any, ja van 126 morts a la carretera. Segons els Mossos d'Esquadra, les causes de les morts d'aquesta última setmana poden ser la velocitat, la distracció, l'alcohol i, com en algun cas, l'absència de cinturó de seguretat.

 

És aquest el motiu d'augmentar el nombre de controls per part dels agents de trànsit a les carreteres: evitar que el nombre de morts segueixi creixent d'aquesta manera tan alarmant.

 

Des del mes de gener el Servei Català de Trànsit ha posat en marxa 5 nous radars de tram. Actualment un total de 28 dispositius d’aquest tipus funcionen a les carreteres catalanes.  

 

Aquests sistemes de control de la velocitat responen a les directrius fixades en el Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020 i són una eina eficaç alineada amb l’estratègia de la Visió Zero.

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: