El Parc Natural de Collserola compta amb més de 8.000 hectàrees de natura i és un espai ideal per fer passejades i excursions en qualsevol època de l'any. També a l'estiu, ja que la serralada té moltes zones d'ombra que faran el recorregut. Hi ha infinites opcions per fer excursions per Collserola, però en aquest cas us recomanem sis racons del Parc Natural que potser no heu visitat mai.

 

1. Viaducte de Can Ribes

 

Viaducte de Can Ribes
Viaducte de Can Ribes | Artur Ribera

 

 

El viaducte de Can Ribas, també anomenat de la Rabassada , va ser construït entre 1908 i 1909. Travessa el fondal que hi ha en la capçalera del torrent de la Rabassada. Té una llargada de 85 metres , una amplada de 5’7 metres, una alçada màxima de 19 metres i 16 ulls. Permet accedir a l’edifici inacabat de Can Ribas i està a tocar de la font de Can Ribas. Al kilòmetre 6 i una mica més de la carretera de la Rabassada, després del desviament cap a Can Puig i Sant Medir trobem un camí de terra que ens hi porta.

 

 

2. Mina Grott

 

Mina Grott
Mina Grott | Cedida

 

 

La Mina Grott és un túnel de quasi un quilòmetre i mig situat al terme municipal de Barcelona que connecta el Pantà de Vallvidrera amb la part baixa del barri de Vallvidrera, travessant Collserola. La seva construcció es dugué a terme l'any 1855 per dur l'aigua del pantà fins a l'antic municipi de Sarrià. Posteriorment es va utilitzar com a pas per un trenet i per transportar obrers i material durant la construcció del ferrocarril. Ara està tancat però val la pena acostar-se per veure l'entrada i el seu entorn natural.

 

3. Ermita de Sant Vicenç del Bosc

 

Ermita de Sant Vicenç
Ermita de Sant Vicenç | Artur Ribera

 

 

Situada en un racó ombrívol de Collserola a prop de la zona de Can Bell, hi ha aquestes ruïnes d'una ermita d’estil romànic formada per una nau i absis semicircular, documentada ja en el segle X. En ella es venerava a la Mare de Deu del Bosc, imatge de fusta policromada que avui es troba en el Museu Diocesà de Barcelona. S'hi pot accedir des de la rambla de Can Bell.

 

 

4. Turó de la Magarola

 

Turó de la Magarola
Turó de la Magarola | Artur Ribera

 

 

El Turó de la Magarola o Turó del Maltall de Magarola és un turó de 430 metres a la intersecció dels termes municipals de Barcelona i Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès, a la serra de Collserola. És un espai perfecte per gaudir de bones vistes de Barcelona i Collserola. Habitual punt d'observació d'aus migratòries.

 

 

5. Salt d'aigua de la Rierada

 

La Riurada
La Riurada | Artur Ribera

 

 

Ubicat a la zona de Collserola de La Rierada (Molins de Rei) hi ha aquest salt que quan plou o en èpoques de primavera i tardor sempre porta aigua. Val la pena visitar el salt i fer una passejada pels seus voltants, ja que és una zona de Collserola poc explotada i encara salvatge. Des del barri de la Rierada hi podrem arribar caminant.

 

 

6. Ermita de Sant Adjutori

 

Ermita de Sant Adjutori
Ermita de Sant Adjutori | Artur Ribera

 

 

L'Ermita de Sant Adjutori és una església romànica del segle X. S'hi observen reformes i ampliacions fetes als segles XII, XVI i XVII. Està situada a la vall de Gausac, molt a prop de la masia de Can Borrell. Forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.