Part de l'exposició 'Abans de l'Alba'

 

Els bellaterrencs i vallesans que ho vulguin tenen una altra oportunitat per gaudir d'una visita guiada a l'exposició 'Abans de l'Alba', que els permetrà entendre millor què és allò que els envolta. L'exposició neix amb la voluntat de mostrar la vinculació entre els treballs de recuperació del patrimoni històric i l'expansió de les infraestructures i equipaments que avui configuren el Parc de l'Alba.

 

Després de més de 30 anys de treballs arqueològics i de 57 intervencions, és possible reconstruir la història d'aquest terrirori, situat entres les serres de Collserola i Galliners i els nuclis urbans de Cerdanyola i Sant Cugat, tot apropant-se a la vida de les comunitats humanes que el van habitar.

 

L'exposició també ens mostra un fràgil llegat històric, del que sovint només en queden unes poques fosses i alguns objectes, i ens recorda la responsabilitat que tenim de transmetre'l a les generacions futures, tant des de la societat civil com des de les administracions públiques.
 
 
La mostra 'Abans de l'Alba: Recerca i patrimoni a la Plana del Castell' es podrà veure del 6 de juny al 2 de setembre al Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver (Carrer de València, 19, Cerdanyola).