Mossos i Policia Local consideren Cerdanyola una ciutat segura

by | ag. 24, 2018 | Societat

Policia Local de Cerdanyola

 

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local del municipi consideren que Cerdanyola és una ciutat segura. Així ho han afirmat en la Junta de Seguretat Local, en la qual han presentat els informes amb les dades corresponents a temes de seguretat de l'any 2017. D'altra banda, han fet una valoració molt positiva de la col·laboració entre els dos cossos, que fa possible disposar del servei de policia de proximitat durant tot l'any.

 

Habitualment hi ha dues patrulles mixtes al matí i dues a la tarda i a l'estiu s'afegeix una altra parella motoritzada. Les funcions d'aquestes patrulles mixtes de proximitat són, entre d'altres, fer controls de pas en diferents zones, augmentant la percepció de seguretat de la ciutadana.

 

Les estadístiques aportades per Mossos d'Esquadra constaten que Cerdanyola del Vallès no té cap zona amb especial incidència del·lictiva. Des dels Mossos es detecta que la ciutadania cada vegada utilitza més el servei d'emergències trucant al 112, el telèfon comú per l'àmbit de la Unió Europea. A la ciutat, aquest servei es complementa amb el 092 de la Policia Local, una altra alternativa per atendre qualsevol emergència que li comuniqui la ciutadania.

 

Servei porta a porta a Bellaterra

 

A més, a les zones urbanes singulars, com ara Bellaterra, Montflorit i Serraperera, entre d'altres, es fa un servei porta a porta que consisteix a anar casa per casa parlant amb el veïnat responent dubtes i facilitant consells i informació de seguretat. Paral·lelament i en el mateix sentit, s'atén al comerç local. Així durant l'any 2017 les patrulles mixtes de policia de proximitat van realitzar 4.521 visites a comerços de la ciutat. Per a Contxi Haro, regidora de Seguretat Ciutadana, les patrulles mixtes de proximitat “són un exemple d'aprofitament dels recursos entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra”.

 

Les campanyes informatives sobre aquest servei estan funcionant i la sotscap dels Mossos a Cerdanyola, Elena Martínez, afegeix que «les actuacions més bones han estat quan s'han realitzat in fraganti gràcies a la col·laboració de la ciutadania que ha trucat al 112 per informar d'algun fet sospitós».

 

Una campanya d'estiu pendent de valorar

 

Des del consistori s'ha afirmat que properament es farà una Junta de Seguretat Local Extraordinària, per tal de valorar la campanya d'estiu. No obstant això, encara no se'n ha fet pública la data exacta. 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: