El Recinte Modernista de Sant Pau és seu de la Facultat de Medicina de la UAB
El Recinte Modernista de Sant Pau és seu de la Facultat de Medicina de la UAB | UAB

 

 

 

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) acollirà l'acte inaugural del curs universitari català. La seu de la Facultat de Medicina de la UAB des de fa 50 anys, el Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau, a Barcelona, serà l'escenari, el 6 de setembre a les 18 h, del tret de sortida del curs 2018-2019 presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

 

En l'acte d'inauguració també es lliuraran les distincions Jaume Vicens Vives. Quant a la lliçó inaugural, enguany anirà a càrrec del socorrista, activista i fundador de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps. La seva intervenció portarà el títol de 'Els drets humans a la Mediterrània'. L'acte seguirà recordant la vida dels refugiats a través de l'actuació musical del conjunt Orpheus XXI. Sota la direcció del músic sirià Moslem Rahal, es tracta d'un conjunt de músics immigrants i refugiats procedents de diversos països. Amb la seva música, repassen els sons tradicionals de la conca mediterrània amb instruments com el llaüt o les percussions nord-africanes i amb cantants especialitzats en la música àrab i oriental.

 

El 6 de setembre, també intervindran en l'acte el president del Consell Social de la UAB, Gabriel Masfurroll, la rectora de la UAB, Margarita Arboix, la secretària general de la UAB, Cristina Riba, qui presentarà la memòria del curs passat i el professor emèrit de la UAB, Miquel Vilardell, qui farà una glossa del 50è aniversari de la Facultat de Medicina.

 

L'acte seguirà amb la intervenció del secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya Lluís Baulenas, qui farà la lectura dels mèrits dels premiats amb les distincions Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària atorgades per la Generalitat de Catalunya. L'acte acadèmic continuarà amb l'actuació del Cor de la UAB, dirigit per Poire Vallvé, que interpretaran les peces Universitas, de Poire Vallvé i Rafel Simó, escrita amb motiu del 50è aniversari de la UAB i el Cant del Gaudeamus Igitur.

 

Per finalitzar, la companyia de dansa contemporània de Sol Picó, oferirà la peça de dansa al carrer Halab. Halab era el nom que rebia antigament la ciutat d'Alep a Síria, i es tracta d'una coreografia que pretén sensibilitzar i donar visibilitat al drama humanitari dels refugiats que cada dia arrisquen les seves vides al mar Mediterrani per fugir del terror dels seus països d'origen. La UAB destaca que, amb música en directe de Pere Jou, Halab és una peça austera, però molt impactant, compromesa, emocionant i alhora colpidora, que a través del llenguatge poètic de la dansa ens acosta a una terrible realitat que pateixen milers de persones.

 

Aquells qui estiguin interessats a assistir s'han d'inscriure en aquest formulari abans del 3 de setembre. El dia de l'acte caldrà presentar el corresponent comprovant a l'entrada per fer l'acreditació.