Gos a la platja

 

Tot i que a pas de formiga, cada vegada són més els ajuntaments que permeten els banyistes anar a la platja amb el seu gos. Aquest canvi de mentalitat ve donat, en part, per les diferents campanyes dels animalistes per convèncer els consistoris de la necessitat del millor amic de l'home de banyar-se a l'estiu i sobretot, jugar i córrer per la sorra. La llei estatal prohibeix d'entrada la presència de gossos a les platges però és competència de cada ajuntament regular, a partir d'ordenances municipals, aquesta autorització als gossos.

 

A continuació detallem el llistat de les platges de Girona, Barcelona i Tarragona on es permet l'accés d'aquestes mascotes durant tot l'any. Tot i això, cal estar a l'aguait, ja que aquestes normatives poden anar canviant i les que eren permissives es poden convertir en restrictives (i a l'inrevés) d'una temporada a la següent.

 

Província de Girona

Platja de Rubina. Castelló d'Empúries

És la primera platja de Catalunya que va acceptar gossos. Fins i tot han rebut trucades d'altres consistoris catalans per demanar l'ordenança que així ho permet i copiar-ne el model. La zona està delimitada i és la part que està més al nord, en direcció Roses, la que permet l'accés als gossos.

Zona dels Griells. Estartit

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí també va ser pioner en destinar una part de les seves platges al bany amb gossos. El consistori va haver de delimitar la zona a un espai d'uns 600 metres quadrats per tractar-se d'un Parc Natural. L'espai està marcat amb pals i cordes i els gossos han d'anar lligats fins i tot dins el perímetre de bany.

Platja de Griells a l'Estartit

 

Platja del Rec del Molí. L'Escala

Es tracta d'una platja de sorra fina ubicada al mig de la natura i és ideal que gaudir d'unes vacances de relaxació i desconnexió amb el pelut de la casa.

Platja del Rec del Molí. L'Escala

 

Província de Barcelona

Platja de Llevant. Barcelona

És la platja ubicada davant el barri de Diagonal Mar. La zona està delimitada per unes tanques de fusta i ocupa 1.200 metres quadrats. Per accedir-hi cal portar la documentació que el gos està censat i que té microxip. L'estiu de l'any passat, aquesta platja va passar la seva prova pilot i està previst que continuï oberta de manera indefinida. També s'hi poden trobar dutxes per a gossos i per a persones, un abeurador i un urinari per evitar que les mascotes embrutin l'espai.

Platja de Llevant a Barcelona
 

Cala Vallcarca. Sitges

Aquesta cala queda una mica aïllada respecte les altres i té al seu entorn un petit bosquet però és l'única de Sitges que permet l'entrada de gossos. També està envoltada d'una fàbrica de ciment. Hi ha dues platges més a Sitges on els banyistes van amb els seus gossos tot i estar prohibida l'entrada. Es tracta de les platges de Grills i de Les botigues.

Platja de les Salines. Cubelles

El Garraf disposa d'una de les seves platges obertes als gossos al municipi de Cubelles. L'espai està delimitat per una tanca i per l'antiga presa d'aigua de la Central Tèrmica. La platja té una longitud de 40 metres i un aparcament gratuït per als vehicles.

Platja La Picòrdia. Arenys de Mar

Arenys també té un espai de la platja de Cavaió habilitat per a gossos. És la platja a tocar de Canet de Mar. D'aquesta manera, els animals poden accedir-hi durant tota l'època de bany, sense restricció horària. A aquesta platja només poden accedir-hi els gossos que estiguin censats a l'Ajuntament d'Arenys. La resta de les platges del municipi, tenen permís restringit als mesos d'estiu. És a dir, tots els gossos hi poden entrar durant tot l'any excepte de juny a setembre que l'horari és de 20 h a 8 del matí. 

Província de Tarragona

La Platjola. Alcanar

Amb 300 metres de longitud i gairebé 15 d'ample, aquesta platja és la millor opció pels amants dels animals. L'espai està obert a tots els gossos i amos, sense que hagin de guardar cap relació amb el municipi. A més, La Platjola és considerada una platja verge.

La Platjola. Alcanar

 

Desembocadura Riera Alforja. Cambrils

Fins fa ben poc, la presència de mascotes estava prohibida al municipi durant els mesos d'estiu. La pressió ciutadana, amb 413 signatures recollides, va aconseguir que la normativa canviés i que s'aprovés per unanimitat. Des del consistori consideren aquest espai una prova pilot que si funciona s'estendrà a altres platges del municipi.

Cala Bon Caponet i Cala del Cementiri. Ametlla de Mar

Es tracta de dues cales petites de roca i pedra. Ideals per la tranquilitat que proporcionen tot i que l'accés no és fàcil, la Cala Bon Caponet es troba a 500 metres del municipi i s'hi pot anar caminant.

Bassa de l'Arena. Delta de l'Ebre

També s'hi permet l'accés als gossos sense restricció durant tot l'any. La platja està senyalitzada anant des de Deltebre en direcció Riumar. Envoltada d'un entorn verge i amb sorra fina, ideal pels gossos.