Un jutge demana als Mossos tots els ‘xats’ de l’1-O de la Regió Metropolitana Nord

by | set. 3, 2018 | Societat

El president de l'EMD, a l'esquerra, i l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, al centre, durant l'1 d'octubre a Bellaterra

El president de l'EMD, a l'esquerra, i l'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, al centre, durant l'1 d'octubre a Bellaterra | J. Tardós

 

 

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Sabadell ha demanat als Mossos d’Esquadra que facilitin a la Guàrdia Civil el contingut de tots els xats comunicatius que van funcionar entre els Mossos durant l’1-O a la Regió Metropolitana Nord, que inclou les comarques del Vallès, el Maresme i el Barcelonès Nord

 

A més, demana un llistat de tots els agents que van treballar aquell dia i els que ho van fer en les eleccions al Parlament del 21-D, per comparar-ho, i el pla de coordinació policial que Mossos, policia espanyola i Guàrdia Civil van lliurar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

 

En una providència de poc més d’una pàgina, el jutjat acorda demanar al TSJC una còpia del pla de coordinació policial previst per l’1-O pels Mossos, la policia espanyola i la Guàrdia Civil.

 

Als Mossos els demana un llistat justificat on figuri el número d’agents de servei, de baixa justificada, de permís o de vacances entre el 27 de setembre i l’1 d’octubre, de tota la Regió Metropolitana Nord, i el mateix llistat per les eleccions del 21-D, per tal de comparar-los.

 

El jutjat recorda que el passat 23 de març ja va demanar als Mossos que enviessin a la Guàrdia Civil totes les comunicacions registrades l’1-O a la Sala Regional de la regió policial, tant entrants com sortints i el seu contingut, i fetes amb qualsevol tipus de mitjà, incloent l’anomenat ‘xat corporatiu’ que alguns investigats van mencionar en les seves declaracions.

 

Havent rebut un informe de la Guàrdia Civil el 27 de juliol on es tornava a parlar d’aquest xat, el jutge ordena al comissari en cap dels Mossos que faciliti a la Guàrdia Civil l’accés i bolcat de les comunicacions fetes durant les 24 hores de l’1-O del ‘xat de comandaments’, ‘xat cronos’ i xat del Servei d’Informació utilitzat pels agents d’aquesta unitat que van treballar a la Regió Metropolitana Nord aquell dia.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: