La cultura desperta a Cerdanyola amb l’inici del curs

by | set. 4, 2018 | Cerdanyola

 

 

Lluís Coloma actuarà durant el Festival Internacional de Blues

Lluís Coloma actuarà durant el Festival Internacional de Blues | Cedida

 

 

 

S'acaba el mes d'agost i, amb l'arribada del mes de setembre la ciutat es torna a posar en marxa en l'àmbit cultural. Des del dia 1 de setembre, l'agenda cultural i popular de Cerdanyola del Vallès es torna a omplir amb activitats relacionades amb la lectura, el teatre, la música, la història i la natura.

 

Tardor entre llibres

 

L'1 de setembre, a les 19 h al Centre Cívic de Montflorit, els Vespres Literaris estrenen la seva 14a temporada amb el llibre 'El olvido que seremos' d'Héctor Abad Faciolince. Les trobades es repetiran un cop al mes per debatre sobre llibres com 'L'illa' de Giani Stuparich, 'Totes les bèsties de càrrega', de Manuel de Pedrolo o 'Los hijos de los días' d'Eduardo Galeano.

 

La cara literària del mes de setembre es completarà amb la primera sessió del Cafè amb lletres del curs. El 20 de setembre, a les 19.30 h a la Sala Enric Granados de la Biblioteca, s'obrirà el cicle amb una taula rodona sobre el mite literari de Frankenstein en el 200 aniversari de la seva creació. Abans d'acabar l'any, passaran pel Cafè amb lletres Llucia Ramis amb 'Les possessions', Antoni Bassas amb 'Bon dia, són les vuit!' i Alejandro Palomas amb 'Un amor'.

 

A més, la llibreria L'Aranya seguirà oferint l'activitat 'Quin club tan bèstia' (els primers dilluns de mes) per a adults i el club de lectura infantil 'La petita teranyina' (la presentació es farà el 18 de setembre a les 18 h). Com a activitats pels més petits, la Biblioteca Central acollirà les sessions del Suc amb lletres amb un Contacontes el 15 de setembre, i la presentació de L'arbre dels malsons amb l'autor Jaume Copons i la il·lustradora Liliana Fortuny.

 

 

El circ serà protagonista

 

A partir del 21 de setembre, el Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil (FIT), tornarà a Cerdanyola en la seva 11a edició amb el circ com a eix vertebral. L'esdeveniment impulsat per Bambalina obrirà la programació amb l'espectacle Emportats, Premi FETEN 2018 al millor espectacle de nit. El Festivall s'allargarà els dies 21, 22 i 23 de setembre amb espectacles a diferents punts de la ciutat: el Teatre Ateneu, el Museu d'Art de Cerdanyola (MAC), els carrers de la ciutat i el cel de la plaça Francesc Layret, on es farà la cloenda amb una actuació de dansa aèria.

 

 

 

 

A ritme de Blues

 

Un cop acabi el FIT, Cerdanyola ja s'estarà preparant per acollir el Festival Internacional de Blues, que torna a ser anual. L'edició que celebra el 30è aniversari de l'esdeveniment es durà a terme entre el 28 de setembre i el 7 d'octubre. Durant deu dies es descobrirà al públic bandes nacionals i internacionals: Mike Sánchez & Lluís Coloma, Sol Lagarto, que tornen als escenaris, Watermelon Slim, Mike Vernon, Shirley Davis o The Soul Jackets entre molts altres. Els concerts portaran a la ciutat estils com el Rhythm & Blues, el Soul, el Swing i el Rock Sureny. 

 

 

 

 

 

Conèixer la història amb activitats familiars

 

L'agenda per l'inici de curs a Cerdanyola es completa amb activitats que es podran fer durant tot l'any. Els itineraris per Can Catà per a famílies i adults es podran fer els primers i tercers diumenges de cada mes. El primer del curs serà el 2 de setembre. Cada segon diumenge de mes, el Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver oferirà la visita guiada gratuïta 'Cerdanyola, terra d'ibers'.

 

 

Vols llegir més…?

Els canvis en els pressupostos seran el tema central del Ple de Cerdanyola

Els canvis en els pressupostos seran el tema central del Ple de Cerdanyola

El ple municipal del mes de setembre a Cerdanyola del Vallès, que se celebra aquest dijous 30, tindrà els canvis en el pressupost municipal com a tema central. A més, també es parlarà de la carretera N-150, dels festius addicionals d’obertura del comerç, del funcionament de la nova Zona Taronja, de les agressions al col·lectiu LGTBIQ+, del preu de la llum i de l’Afganistan

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: