Dos concerts donaran el tret de sortida a la Festa Major

by | set. 5, 2018 | Societat

FOTO

 

 

 

El concert del Trio Arriaga – a el Musical de Bellaterra (C/Ramon Llull, 16) – i el concert del grup bellaterrenc El Tricicle – als jardinets de l’EMD de Bellaterra (plaça Joan Maragall) – donaran el tret de sortida de la Festa Major de Bellaterra 2018.

 

Els primers en obrir les activitats seran el trio de corda que interpreta música clàssica format pel pianista Daniel Ligorio, el violoncelista David Apellániz i el violinista Felipe Rodríguez, a les 19.30 h. Amb entrada gratuïta, cal confirmar assistència al 93 580 42 46 o per mail a info@elmusical.cat.

 

A les 21 h serà el torn de reprendre les habituals tertúlies de l’associació Fòrum Bellaterra. En aquesta ocasió, sota el títol “La nova i vella cançó catalana” a càrrec de Frederic Roda, professor de l’Institut del Teatre i director de teatre, Ignasi Roda, dramaturg, cantautor, professor i director de teatre i Àlvar Roda, cantautor i empresari en el sector de les arts gràfiques.

 

Els germans bellaterrencs oferiran una xerrada i també un concert, aperitiu i copa de cava als assistents.

 

Més sobre el Trio Arriaga

 

 

El Trio Arriaga està format per tres prestigiosos músics amb reconegudes trajectòries solístiques. Han estat en els millors Festivals europeus acompanyats per les millors orquestres espanyoles i també europees.

 

En els seus projectes discogràfics en solitari han aconseguit guardons en concursos nacionals i internacionals. Uns intèrprets avalats com un trio de referència de la seva generació. Revistes com Gramophone o BBC Magazine destaquen el seu exquisit empastament i bellíssima sonoritat.

 

 

 

 

El grup bellaterrenc “El Tricicle”

 

 

“El Tricicle” va ser un dels grups que a finals dels anys 60 va entrar a formar part del moviment de la Nova Cançó amb els germans Roda, en Frederic, l’Àlvar i  l’Ignasi. El poeta Pere Quart (Joan Oliver), amic de la família Roda, es va oferir a fer lletres perquè les musiquessin i, a més, els va suggerir el nom del grup: —Tres Rodes fan un tricicle, oi?

 

De seguida van fer tractes amb la casa Concèntric, un segell discogràfic fundat per Ermengol Passola i Josep M. Espinàs i van enregistrar el seu primer disc amb les cançons La vaca suïssa i Cap a la lluna, amb lletres de Pere Quart i música d’en Frederic. Sens dubte aquell primer disc va ser la rúbrica que confirmava que El Tricicle tenia carta de naturalitat en el moviment de la Nova Cançó. El Tricicle era un grup de cançó satírica, tot i que no va renunciar a fer algunes incursions en el que podríem anomenar cançó d’autor. Pel que fa a les lletres de les seves cançons, a més del poeta Pere Quart, van treballar amb autors com Josep M. de Sagarra, Joan Vergés, Miquel Martí i Pol, Gabriel Ferrater, Joan Brossa, Josep Vicenç Foix, Joan Vinyoli, Joan Salvat Papasseit i Tomàs Garcés entre d’altres.

 

Fa uns anys el grup es va tornar a reunir al Teatre de Ponent de Granollers per posar en escena les seves cançons i constatar la seva vigència. El mes de novembre de l’any passat  El Tricicle es va tornar a reunir al Teatre La Seca Espai Brossa de Barcelona i els seus seguidors de sempre, que no l’han oblidat, van tenir la oportunitat de reviure vells temps.  Però també un nou públic que no els coneixia ha descobert en El Tricicle una manera molt personal de fer cançons i de interpretar-les. Ara, de nou, es retroben al Centre Artesà Tradicionàrius amb un espectacle en torn a les seves cançons i la seva època. Un nou repte pel grup que, malgrat els anys que han passat, segueixen conservant l’esperit inquiet de la seva generació

 

Escolta'ls aquí

El Catalanista 

El Contestataire

Les quatre banderes

Cançó del noi pobre i el noi ric

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: