Infants pujant a un inflable durant la Festa Major de l'any 2016
Infants pujant a un inflable durant la Festa Major de l'any 2016 | A. Trepat

 

 

La Festa Major de Bellaterra suposa per a molts infants un últim adéu a l'estiu abans de començar l'escola. La festa també està feta per a ells i per a les seves famílies. Des de BellaterraDiari et recomanem, per aquest any 2018, les activitats infantils més destacades.

 

Divendres de titelles, inflables, intercanvi i esport

 

Des de les 17 hores de divendres, els més petits podran saltar i jugar als inflables que s'instal·laran a la plaça del Pi. També caldrà que preparin els objectes que volen intercanviar al “Mercat Infantil d'Intercanvi d'Objectes“. Aquesta iniciativa oberta permet mostrar i compartir petits objectes que tenim per casa: peluixos, contes, joguines, pulseres… desfer-se de peces que ja no usem i adquirir-ne d'altres amb responsabilitat.

A les 18 h, titelles! El conte representat serà “La caputxeta vermella“, apte pels més petits de la mà de Can Ninot. Si sou esportistes també serà el moment d'acostar-se al Club Bellaterra i apuntar-se al “Torneig de Pàdel Pares i Fills”.

 

 

Matí de pista americana, dibuixos i jocs d'aigua a la Font

 

Embrutar-se, crear i mullar-se. L'escenari de la jornada infantil de dissabte serà la Font de la Bonaigua. Els infants que portin bicicletes sense rodetes – i casc! – podran participar a una bicicletada amb les seves famílies pel Camí Verd. La sortida serà a les 9.30 h des de la Font de la Bonaigua. Qui es quedi a la font, però, tampoc s'avorrirà. El Grup Escolta Bellaterra els prepara l'habitual concurs de dibuix amb el tema “Dibuixa un somni”, des de les 11 h. També a la font i fins les 14 h hi haurà activitats infantils i fins i tot una pista americana. Qui vulgui jugar haurà de portar banyador i roba que es pugui embrutar. 

 

L'espectacle de titlelles, l'any 2016
L'espectacle de titlelles, l'any 2016 | A. Trepat

 

 

El moment estrella: la baixada de carros i la cursa de patinets

 

La baixada de carros d'aquest any ja ha arribat! Participar-hi o simplement veure els carros baixar pel recorregut també serà una bona idea per fer amb els petits. La sortida es farà des de dalt del carrer Sant Pancraç a les 17 h i arribarà fins a l'estació. Important! Qui vulgui apuntar-s'hi ha de trucar al 677 49 52 87 o enviar un correu a lluis.ribaf@gmail.com. La data límit, el 6 de setembre. 

 

Una nova activitat d'enguany serà la “Gimcana Esportiva Infantil” oberta a tots els infants d'entre 5 i 14 anys (nascuts entre el 2004 i 2013). Atenció que les inscripcions hauran de ser abans del dimarts 4 de setembre, al mateix telèfon o email! Qui hi participi podrà jugar a bàsquet, pàdel-tenis, futbol i scoutball a les 18.15 h – després de la baixada de carros – a la plaça del Pi. Les inscripcions es poden fer individualment o en equips de 4 persones. Les acreditacions es recolliran la tarda de divendres 7 al punt d'informació de la plaça del Pi.

Pels qui encara tinguin energia, a les 19.45 h arribarà la cursa de patinets per l'avinguda Josep M. Marcet. Les inscripcions seran també abans del dimarts 4 de setembre sempre al 677 49 52 87 o al correu a lluis.ribaf@gmail.com, amb els infants separats per 4 categories segons l'edat. 

 

Ciclistes (amb casc!), entrega de premis i holi final

 

El matí de diumenge tornaran els inflables a la plaça del Pi i hi haurà curses infantils de BTT – bicicleta de muntanya – amb sortida des de l'Hostal Sant Pancraç. La infantil recorrerà el Camí Verd i sortirà a les 10 h. 

 

A les 12 h hi haurà les finals del “Torneig de Pàdel Pares i Fills” al Club i a les 16.30 h ja serà l'entrega de premis de totes les activitats de la festa – a la plaça del Pi després del concurs de paelles i fideuàs. Allà se sabran els guanyadors de la baixada de carros – premis a la mecànica, la velocitat, l'originalitat, el més artesanal i al millor carro – entre altres premis.

Tancarà la festa una activitat exòtica i per a tots els públics. Un fi de festa “Holi” on la pols de colors serà la protagonista acompanyada de música del DJ Adrià Ortega, a la plaça del Pi. 

 

Un carro i els seus conductors i conductores l'any 2016
Un carro i els seus conductors i conductores l'any 2016 | A. Trepat