Una de les paelles concursants l'any 2017
Una de les paelles concursants l'any 2017 | A. Trepat

 

 

 

Ja és aquí la Festa Major de Bellaterra 2018! El pregó, els sopars a la fresca, la música i els espectacles o activitats infantils ompliran Bellaterra el 7, 8 i 9 de setembre. Aquest any la festa comptarà amb activitats tradicionals, però també amb d’altres novetats a destacar.

 

La festa comença dijous

 

Com ja es va repetir anys anteriors, l’associació Fòrum Bellaterrai tambéEl Musical donaran el tret de sortida a la festa el dijous dia 6. Les dues activitats que serviran per escalfar motors seran el concert del Trio Arriaga– dijous a les 19.30 h a El Musical – i la xerrada “La nova i vella cançó catalana”, amb un concert del grup bellaterrenc El Tricicle – a les 21 h a l’EMD.

 

S’inaugura la festa!

 

Ja serem pròpiament en festa majordivendresa la tarda. La plaça del Pi s’omplirà d’inflables i un mercat infantil d’intercanvi d’objectes a partir de les 17 h. A les 18 h, un espectacle de titelles se sumarà a l’activitat a la mateixa plaça.  Encara amb representacions, la companyia “La Inestable” de teatre presentarà l’obra que ha estat preparant aquest any: El malalt imaginari. No et perdis els dos passis que faran! Seran al centre cívic divendres i dissabte, ambdós a les 19.30 h i amb entrada gratuïta. 

 

Concurs de dibuix a la Font de la Bonaigua
Concurs de dibuix a la Font de la Bonaigua | J. Tardós

 

 

La nit de divendres amb percussió i pregó

 

La primera nit arribarà marcada per la percussió. Organitzada per la Penya Blaugrana de Bellaterra, el sopar, la música i el ball es combinaran amb el pregó de festa major, a càrrec del bellaterrenc Feliu Riba.

 

Un dissabte d’esport, gastronomia i show

 

Qui es llevi més d’hora dissabte podrà participar a una bicicletada popular pel Camí Verd. Organitzada per la Unió Ciclista de Sant Cugat, tindrà sortida des de la Font de la Bonaiguaa les 9.30 h. Com a novetat, l’EMDoferirà una classe de tai-txí a les 10 h al mateix espai, seguit de l’esmorzar popular de laUnió de Veïns i les activitats infantils i el concurs de dibuix organitzat pelGrup Escolta Bellaterra. Les activitats de tot el matí seran al parc de la Font del Bonaigua i es recomana portar banyador i roba per embrutar.

Ja a les 14 h, els restaurantsoferiran un vermut a la plaça del Pi. També gratuït, anirà acompanyat d’una ballada de country.

 

I la baixada de carros?

 

Dissabte a les 17 h i organitzada pel Club Bellaterrai laUnió de Veïns. Una de les tradicions més consolidades de la festa, on l’enginy es posarà al volant. Hi haurà premis a la mecànica, la velocitat, l’originalitat, el més artesanal i guardó especial al millor carro. Les inscripcions seran una mica abans al capdamunt del carrer Sant Pancraç i el recorregut seguirà fins a l’estació. La cursa de patinets serà a les 19.30 h per l’avinguda Josep Maria Marcet.

 

 

Un carro l'any 2017
Un carro l'any 2017 | J. Tardós

 

 

La Nit Multicolor de la Unió de Veïns

 

Després de La Nit de Color Verd (2016) i la Nit de Color Vermell (2017), aquest any la Unió de Veïns ens sorprendrà amb La Nit Multicolor, amb un espectacle de Bollywood, seguit de música pop-rock dels 80, amb el conjunt Super Gang. Tancarà la nit el punxadiscos Jann Novi. 

 

 

Diumenge amb BTT, paelles, pàdel i holi

 

Si podeu, pugeu adonar sang al Centre Cívic durant el matí! Hi haurà una donació de sang organitzada per l’ANC. Apunteu-vos a les curses de bicicleta de muntanya BTT o al torneig de pàdel, a les 12 h, al Club. A les 12.30 h serà el torn de la missa de festa major i a les 13.15 h la cercavila amb els gegants Domènec i Martina. La festa la tancarà el tradicional concurs de paelles i fideuàs de la Unió de Veïns i una festa holi amb pols de colors.

 

Els gegants de Bellaterra Domènec i Martineta
Els gegants de Bellaterra Domènec i Martineta | A. Trepat