Totes les pantalles amb la visió de les càmeres i la recopilació de dades
Totes les pantalles amb la visió de les càmeres i la recopilació de dades | Laia TR

 

 

(vídeo a sota)

 

Bellaterra té nou sistema de control de la mobilitat. Es tracta del Centre de Control del Sistema de Càmeres de Trànsit de Bellaterra que l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) va presentar el passat 6 de setembre.

 

El desplegament està format per 12 càmeres que graven el pas de vehicles a les entrades i al centre de Bellaterra. Aquestes imatges – de 25 frames per segon, 1080×720 i en color – es traslladen al Centre de Control instal·lat a l'EMD i les interpreta un programa informàtic capaç d’identificar matrícules i aconseguir “dades locals molt específiques”, segons varen exposar des del govern i tècnics de l'EMD. 

 

D’aquesta manera, la voluntat de l’entitat municipal és “determinar quants cotxes dormen a Bellaterra i quins només hi circulen de pas”, la quantitat i les hores a les que ho fan.

 

Aquesta mesura, que ja està en funcionament, persegueix millorar la mobilitat a Bellaterra i poder, així, elaborar un Pla de mobilitat en conseqüència. Durant la roda de premsa, el president de l'EMD, Ramon Andreu, afirmava: “L’EMD té a hores d’ara el sistema públic de càmeres més bo de Catalunya”. Aquestes estan col·locades a l'entrada del Turó de Sant Pau, a la rotonda provinent de Sabadell (2), a la Plaça del Pi, a l'accés per la B-30 (2), als dos extrems del Camí Antic de Sant Cugat i a la plaça Verge de Montserrat (2).

 

A més del trànsit, les imatges també han estat requerides 250 cops pel cos de Mossos d’Esquadra, qui les han utilitzades en les seves investigacions en matèria de seguretat

 

A la roda de premsa hi van assistir Toni García, de l'empresa constructora SEINCO, Marc Pérez, tècnic de mobilitat contractat per l'EMD a partir d'un pla d'ocupació i el president de l'EMD, Ramon Andreu

 

D'esquerra a dreta, Toni García (SEINCO), Ramon Andreu (president EMD) i Marc Pérez (tècnic EMD)
D'esquerra a dreta, Toni García (SEINCO), Ramon Andreu (president EMD) i Marc Pérez (tècnic EMD) | Laia TR

 

 

Titularitat de la BV-1414 i les pilones del Camí Antic

 

Segons el govern bellaterrenc, el Pla de Mobilitat es troba ara en la fase inicial i haurà d'aprovar-se al ple de l'EMD i sotmetre's a un període d'exposició pública.

 

Preguntada per la titularitat de la carretera BV-1414 – que preocupa i ocupa gran part del trànsit a Bellaterra – l'EMD es va posicionar: “les mesures que ara hi ha són insuficients (…) i tenim pendent una reunió amb Diputació perquè ens traspassi la titularitat de la via. De moment no s'ha mogut res en el terrenys judicial per tal d'aconseguir-ho”. Respecte les pilones del Camí Antic, Andreu va afirmar: “mantindrem el sistema de pilones malgrat el recurs que l'Ajuntament va presentar (…) som positius i creiem que aviat tornaran a estar en funcionament”

 

Despatx on està instal·lat el centre de control del sistema de càmeres, a l'edifici de l'EMD
Despatx on està instal·lat el centre de control del sistema de càmeres, a l'edifici de l'EMD | Laia TR