L'actual rectora amb les columnes del Campus de Bellaterra de fons
L'actual rectora amb les columnes del Campus de Bellaterra de fons | Diari de Terrassa

 

 

La rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) – universitat amb un gran campus a Bellaterra-, Margarita Arboix, ha assegurat aquest 14 de setembre a “Els matins de Catalunya Ràdio” que el president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, no es pot considerar doctorand de Dret Constitucional.

 

D'aquesta manera, Rivera mentiria en el currículum que té publicat a la pàgina web de la formació on s'indica que, a més de tenir una llicenciatura i un màster en dret per ESADE, també és doctorand en dret constitucional a la UAB.

 

El president de Cs“té alguns cursos de doctorat dels que fèiem”, ha afegit Arboix al programa dirigit per Mònica Terribas. De totes maneres, la rectora ha assegurat que el president de Ciutadans no es pot considerar doctorand perquè ‘actualment no està matriculat.’ 

 

Aquestes declaracions contradiuen les paraules de Rivera mateix. Segons ha recollit Vilaweb, la polèmica pel doctorat neix arran d’un currículum de Rivera publicat el Cercle d’Economia. En aquest arxiu, se li atribueix directament el títol de doctor i un màster a la Universitat George Washington. Aquest darrer títol, en el currículum de la web de Ciutadans, perd categoria i és un curs de màrqueting polític.

 

El mateix matí Ciutadans ha modificat el currículum del seu president a la pàgina web del congrés espanyol. Anteriorment només hi constava una llicenciatura en dret. Ara també hi apareix el màster. Però de la condició de doctorand, no en diu res.