La consellera d'Empresa i Coneixement durant la seva reunió amb empresaris del Parc de l'Alba
La consellera d'Empresa i Coneixement durant la seva reunió amb empresaris del Parc de l'Alba | Ajuntament de Cerdanyola

 

 

 

  

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacon, es va reunir amb representants del sector empresarial i de la innovació en la seva visita al Parc de l'Alba a Cerdanyola del Vallès el 14 de setembre. En la reunió es van tractar temes com la innovació, la recerca i la formació.

 

 

Després de la trobada, a la qual també hi van assistir la regidora de Promoció Econòmica i Treball de l'Ajuntament de Cerdanyola, Contxi Haro, i el director del Consorci Urbanístic del Centre Direccional, Pere Solà, la consellera Chacon va explicar els aspectes que la Generalitat vol potenciar a la zona del Parc de l'Alba: “Volem enllaçar territorialment estratègies del departament. Per exemple, en termes d'atracció d'startups de base tecnològica. Sense l'ecosistema d'startups no fomentem que després hi hagi innovació que es trallada a les empreses. També es tracta de facilitar la interacció entre universitat i empresa perquè el coneixement també s'està generant a les empreses”.

 

Preguntada sobre el futur del Parc de l'Alba, ara que ha finalitzat el període d'informació pública per definir el nou pla director, la consellera Chacon va assegurar que “sense conèixer tots els detalls perquè entren també qüestions del departament de Territori“, en termes de coneixement, el seu departament entén “com a molt positiva la combinació de sostenibilitat mediambiental i infraestructures d'alt valor afegit”. “Ens hem de preguntar com volem que sigui el futur del parc, com volem que es diferenciï i quin serà el seu valor afegit”, va senyalar la consellera.

 

Quant a les qüestions tractades amb els empresaris i representants del sector del coneixement de la zona, la consellera Chacon va destacar els reptes comuns del parc i la Generalitat: “Compartim reptes com la qüestió de la formació, la manca d'alguns professionals específics, el Pacte Nacional pel Sistema de Coneixement, l'antiga llei d'universitats o la Llei de la Ciència”.