Imatge promocional de l'espectacle The wolves de la companyia La Fam
Imatge promocional de l'espectacle The wolves de la companyia La Fam | La Fam

 

 

 

 

  

El Festival Internacional de Teatre Infantil i Juvenil (FIT) està a punt d'arribar a Cerdanyola del Vallès. Els dies 21, 22 i 23 de setembre, els escenaris i carrers de la ciutat s'ompliran d'espectacles que mostraran les diferents cares del circ.

 

 

Companyies catalanes, estatals i internacionals

 

Una de les grans novetats que incorpora l'11a edició del FIT és que té el circ com a fil conductor. “El circ està en un moment molt dolç. Durant molts anys hi havia pocs espectacles d'aquest gènere, però ara hi ha moltes opcions i molt treballades”, va explicar la responsable de Bambalina, Rosa Maria Soler, durant la roda de premsa de presentació del FIT el 13 de setembre.

 

Dins la varietat que ofereix el circ, per Cerdanyola passaran companyies i espectacles amb renom dins i fora de l'Estat espanyol. És, per exemple, el cas de l'espectacle 'Emportats' de La Trócola Circ que enguany va rebre el premi Fetén com a millor espectacle de nit. Es tracta d'una companyia d'Alacant que serà l'encarregada d'obrir el festival el divendres 21 a les 20 h al Teatre Ateneu.

 

Com a companyies internacionals, el FIT presentarà els francesos Dondavel amb l'espectacle 'Le fumiste'. Des del Museu d'Art de Cerdanyola, el protagonista de l'obra recuperarà vivències de la infantesa a través del teatre d'objectes. Per tancar el festival, una altra companyia internacional, en aquest cas vinguda d'Itàlia, oferirà un espectacle de dansa aèria diumenge 23 a les 19 h. Sota el nom 'Immaginaria', la companyia Teatro Nelle Foglie estrenarà a l'Estat espanyol una posada en escena màgica.

 

Com a representants del Vallès Occidental, els santcugatencs El Pot Petit portaran el seu show 'La gran festa' a la plaça de l'Abat Oliba. Amb 12.000 discs venuts, més de 500 concerts i prop de 5 milions de visualitzacions a Youtube, seran els encarregats de tancar el primer dia de festival a les 19.30 h.

 

6a edició de la revista

 

Com en les últimes edicions del FIT, el públic cerdanyolenc pot consultar tota la informació sobre el festival i els espectacles en la revista gratuïta que edita Bambalina. “La revista recull les històries, els arguments i la informació pràctica necessària perquè les famílies puguin escollir quin espectacle volen veure”, va destacar la responsable de la revista del FIT, Judit Josa, qui també va posar en relleu la importància del “lligam del festival amb la ciutat. El FIT genera un espai de trobada i de família amb espectacles infantils però no infantilitzats”.

 

També pots trobar la revista dins l'últim número del TOT.

 

En aquest sentit, la regidora de Cultura, Elvi Vila, va senyalar “l'important paper que juga Bambalina a la ciutat de Cerdanyola”. Per part de l'Ajuntament, es va informar que el pressupost total destinat al FIT d'enguany és de 45.500 euros.

 

Que ningú es quedi sense entrada

 

Des de l'organització del FIT van recomanar que tothom qui vulgui veure un dels espectacles del festival compri l'entrada de forma anticipada. Donada l'afluència de públic i l'aforament limitat, es vol evitar que algú es quedi sense entrada el mateix dia de l'espectacle.

 

Les entrades anticipades només es poden comprar en línia a través del web de Bambalina. Totes aquelles persones qui necessitin ajuda per fer la compra digital, es poden apropar a l'Ateneu de Cerdanyola (de dilluns a divendres, de 10 a 13 h i de 17 a 21 h, dissabtes de 10 a 13 h) on hi ha ordinadors i personal per donar suport en aquest tràmit.

  

 

Consulta el programa sencer del FIT.