La coral dins la cova
La coral dins la cova | Cedida

 

  

  

La cova gran de Santalinya, a La Noguera (Lleida), va ser l'escenari el passat 8 de setembre d'un concert celebrat per la Coral Turó de Sant Pau i la Coral Bots i Barrals de Cerdanyola, unides per l'ocasió amb el nom de “Coral Turons“.

  

Ambdues dirigides per Álvaro Lafuente, van interpretar música de Leonard Bernstein, un músic estatunidenc compositor del musical “West Side Story”, entre altres, i també la “Freedom Trilogy” de Paul Halley, en un paratge declarat d'interès nacional i una acústica única.

 

La cova o “balma” és de les més grans d'Europa i ja s'hi han trobat nombrosos vestigis de Neardentals i dels primers Sapiens. L'espai també destaca per la seva dimensió i verticalitat. De fet, l'Ajuntament de Les Avellanes-Santalinya hi organitza cada any un concert.  

  

Així, la música de les corals bellaterrenca i cerdanyolenca van ser les convidades aquest any i l'arqueologia, l'esport i la música es van unir i conviure en un paratge únic. 

 

 

Entrada de la cova
Entrada de la cova | Cedida