Cristina Maldonado, Joan, Encarna Linares, Antoni Morral
Cristina Maldonado, Joan Sànchez, Encarna Linares, Antoni Morral | AINHOA SANTIN

 

 

 

Les Eleccions Municipals 2019 són ja sota el punt de mira de tots els partits polítics cerdanyolencs i bellaterrencs. Aquest cop, va ser el projecte que compta amb el suport del Partit Demòcrata de Catalunya (PDeCAT) qui va presentar els seus plans futurs a l'Ateneu de Cerdanyola del Vallès. Els membres independents de la formació, Cristina Maldonado i Joan Sànchez, la regidora del PDeCAT, Encara Llinares i l'exalcalde de la ciutat, Toni Morral van presentar el projecte “Junts per Cerdanyola”. 

 

Segons van explicar els ponents, la nova formació compta amb el suport del PDeCAT. Cristina Maldonado va destacar que volen trencar les lògiques partidistes amb una candidatura participativa i transversal, que no serà del PDeCAT sinó de “tothom qui s'hi vulgui sumar”.

 

Per unir-se, cal omplir un formulari al web del projecte de ciutat. Les persones adherides abans del 20 d'octubre podran participar com a candidata a cap de llista. Després, el candidat s'escollirà en unes primàries obertes previstes per finals de 2018. A més, s'obriran els debats participatius per establir el programa electoral. Joan Sànchez demanava “compromís i acceptació” amb el càrrec de cap de llista i adherits que aportin “el seu coneixement, talent i la seva il·lusió per fer un projecte realista i de futur”. 

 

“Cerdanyola és una ciutat amb moltes potencialitats des de la situació geogràfica fins les estructures amb les que comptem com la Universitat Autònoma, El Parc del Alba, Gran Part de Collserola. Aquestes potencialitats no han sigut ben aprofitades” seguia Encarna Linares, tercera ponent. Linares destaca que vol aplegar col·lectius i persones amb “sensibilitats polítiques diferents”. 

 

La idea que els uneix, asseguren, és col·locar la ciutat al lloc que es mereix donants protagonisme als ciutadans amb debats participatius amb un diàleg obert. “S'ha de treballar amb la cultura del pacte” va concloure Encarna Linares. 

 

L'excalde de la ciutat Toni Morral va explicar que “la plataforma es construeix sobre tres eixos fonamentals: llibertat, fraternitat i igualtat d'oportunitats”. “Volem despertar Cerdanyola. No hi ha ni propostes, ni reivindicacions, ni projectes i el que cal, és col·locar els reptes” va afegir Morral.

 

Morral dóna èmfasis en la cultura com a vanguardia del canvi; parla de millorar l'Ateneu en un projecte ciutadà que ha de traspassar les barreres ideològiques perquè tothom opini i així aconseguir la pluralitat. “Radicalitat democràtica” demana Morral per l'empoderament de la ciutadania, és a dir, un lideratge politic a peu de carrer. 

 

Davant dels problemes de pocs recursos plantejats pel públic, Encara Linares estableix la línia 'Queixa, proposta i gestió': “Recursos hi ha però és qüestió de gestió. Per això, volem consensuar i arribar a acords per prioritzar en què gastar perquè Cerdanyola avanci”.