Una actuació del Blues 2017
Una actuació del Blues 2017 | Arxiu

 

 

 

Comença el compte enrere pel Festival Internacional de Blues de Cerdanyola del Vallès. El divendres 28 de setembre es donarà el tret de sortida a un dels esdeveniments més esperats de l'any. Així, fins el 7 d'octubre, la ciutat s'omplirà d'actuacions en directe, tant al carrer com en altres espais com els bars, activitats, exposicions i, sobretot, molta passió per la música.

 

La 28a edició del Blues, que coincideix amb el seu 30è aniversari, ve acompanyada d'una programació totalment gratuïta i aposta per l'exploració musical amb estils com el Rhythm & Blues, Soul, Swing, Rock Sureny, permetent al públic aprendre de noves bandes nacionals i internacionals. “El festival de Bues es convertirà en una gran festa musical”, deia el membre de la Comissió del festival, Manolo Ibarro durant la presentació del festival el 17 de setembre

 

Noms com Sol Lagarto, que tornen als escenaris, Watermelon SlimMike VernonShirley Davis o The Soul Jackets pujaran als diferents escenaris que s'ubicaran a Cerdanyola. 

 

Què oferirà el Blues d'enguany?

 

Divendres 28 de setembre

 

El Festival començarà de mà de Mike Sánchez & Lluís Coloma al Pati del Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) a les 20.30 h. Són uns dels millors pianistes de Blues, Rock’n’Roll, Boogie Woogie i Rhythm & Blues i actuaran junts sobre l'escenari oferint un concert deliciós per l'oïda ple d'energia. 

 

The Slingshots tocaran el mateix dia a la plaça d'Abat Oliba a les 21.30 h.  The Slingshots són un dels referents de l'escena Funk-Soul de Barcelona i presentaran el seu darrer disc Spread The Mud!  Hi haurà Blues als Bars a partir de les 23.30 h amb The Walking Stick Man al Blues Bar. 

 

Dissabte 29 de setembre

Seguiran els concerts de Blues als bars, hi haurà contes amb swing, taller d'iniciació a Lutieria. Fins les 20.00 continuaran els concerts als bars amb grups com Alex & RobertSara Gee & Ramblin Matt. 

 

El plat fort vindrà a la nit a la plaça Francesc Layret amb Carla Sunday que interpretarà amb la seva veu ple de matisos clàssics del Soul, Blues i Jazz  a les 21.30 h. Tot seguit, a les 23.30 h al mateix lloc tocarà The Lucky Dices Band amb clàssics del Soul que faran ballar a tothom. 

 

Diumenge 30 de setembre

 

Swing Paradise a les 12.00 h a la Plaça Abat Oliba per fer ballar a tots els ciutadans de Cerdanyola. Seguiran els grups tocan als bar des de les 12.00 h fins les 21.00 h amb grups com One Woman Band, CafeSoul i Els Moderns d'Aulos. 

 

 

 

De l'1 al 4 d'octubre

 

Seguiran els concerts als bars i les activitats relacionades amb el Blues encara que el 4 hi haurà blues per als joves amb el 'Blues a través de l'harmònica al Teatre Ateneu

 

Divendres 5 d'octubre 

 

El segon cap de setmana s'obrirà amb un concert al Parc del Turonet amb Sol Lagarto a les 21.00 h, Susan Santos a les 22.30 h i The Soul Jackets a les 00.00 h.

Sol Lagarto tornarà després de 5 anys sense fer directes i hi van al passat Azkena Rock Festival de Vitòria. La guitarrista Susan Santos oferirà un concert que barreja rock, blues i altres músiques d’arrel americana.

Els gallecs The Soul Jackets completaran el cartell de divendres amb la presentació del seu darrer disc, Volumen III, que s’aproxima al blues lisèrgic dels Fleetwook Mac de l’era de Peter Green, als territoris dels pioners del Country Rock i a la melancolia mística però reconfortant de les Basement Tapes de Bob Dylan & The Band.

 

 

 

 

Dissabte 6 d'octubre 

 

La bomba internacional esclatarà al Parc del Turonet amb Howlin’Dogs (20.00 h), Mike Vernon & The Mighty Combo (21.15 h), Watermelon Slim  (22.30 h) i Shirley Davis & The Silverbacks (23.45 h). Els gironins Howlin'Dogs presentaran un repertori basats en el temes de l'Amèrica del segle passat, però amb una nova rentada de cara sense deixar de banda al Blues. 

 

Shirley Davis és una artista londinenca filla de pares jamaicans que als 16 anys va emigrar a Austràlia per amor. Des del 2016 està al capdavant de The Silverbacks amb els quals han fet un parell de discos. A Cerdanyola presentarà el seu darrer treball Wishes and Wants, un disc de soul molt personal que li serveix per celebrar els seus vint anys de carrera sobre l’escenari.

 

 

Diumenge 7 d'octubre 

 

Després de més blues als bars d'11.00 h a 20.00 h, tres grups despediran el Festival tan esperat i les protagonistes seran totes dones. Miau TríoJohnny Big Stone & The Blues Workers amb Sweet Marta i Wax & Boogie enamoraran les oïdes del públic pel trentè aniversari que ja compta amb un cartell amb una dona instrumentista de protagonista, obra d’Olga Molina.

 

Les Miau Trío són Rocío Katz, Mariana Michi i Rocío Iturralde, tres veus que creuen un univers d’altres temps, deixant el públic captivat. Johnny Big Stone & The Blues Workers comptaran amb la complicitat de Sweet Marta, una de les millors cantants i harmonista de blues d’Europa. Johnny Big Stone & The Blues Workers és un trio de blues en la seva màxima expressió que combina temes propis i versions de west coast, jump blues o blues tradicional amb un repertori d’allò més variat.

 

 

Consulta el programa complet del Blues.

 

Mira les activitats i exposicions que es faran en el marc del Blues.