Imatge de la jornada de l'1 d'octubre a Bellaterra
Imatge de la jornada de l'1 d'octubre a Bellaterra | BellaterraDiari

 

 

Bellaterra celebrarà un ple extraordinari convocat pel seu president, Ramon Andreu, el 26 de setembre a les 20.30 h. El govern bellaterrenc proposarà, com ja va fer el passat mes de juliol, “mantenir” el nom d'EMD de Bellaterra “a tot l'edifici situat a la plaça Joan Maragall de Bellaterra”. 

 

Aquesta qüestió ha tornat a agafar protagonisme després del període de vacances i just abans de la celebració de la data de l'1 d'octubre a Bellaterra. El juliol passat es va aprovar per unanimitat deixar l'acord sobre la taula.

 

En aquesta ocasió, el text que el govern proposarà serà el mateix que al juliol: “Mantenir el nom d'EMD de Bellaterra a tot l'edifici situat a la plaça Joan Maragall 4 de Bellaterra”, “identificar les dues sales de l'EMD com “sala gran de l'EMD” i “sala petita de l'EMD” i, finalment, iniciar els tràmits per col·locar a la rotonda d'entrada a Bellaterra des de Sabadell un monument “en homenatge a la democràcia“.

 

Remuntant-nos més enrere, va ser el mes de maig d'aquest mateix any quan el ple de l'EMD va acordar anomenar el centre cívic com a “Centre Cívic 1 d'octubre”, amb 5 vots a favor i 4 en contra, qüestió que ara des del govern es voldria evitar.

El sentit del vot llavors va ser positiu en el vocal d'Esquerra Republicana (ERC) – grup proposant – i els vocals del Partit Demòcrata (PDeCAT). En canvi, des de Gent per Bellaterra (GxB) – grup a govern – es va donar llibertat de vot.

 

El ple extraordinari també abordarà un segon punt que serà l'estat de comptes anuals per a l'exercici 2017