Imatge de satèl·lit del Centre Direccional
Imatge de satèl·lit del Centre Direccional | G. Maps

 

 

  

 

 

El Consorci del Parc de l'Alba ha fet un nou pas en el camí per definir el nou planejament de l'antic Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès. El Consell del Parc de l'Alba va aprovar la proposta de projecte de pressupost pel 2019 amb l'abstenció del partit al govern de Cerdanyola, tal com van anunciar en roda de premsa el 21 de setembre.

 

“Des de Compromís per Cerdanyola ens vam canviar el no per l'abstenció com a vot de confiança perquè s'estan complint els requisits i exigències que hem marcat”, explicava el regidor d'Urbanisme, Ivan González. Així, el govern valora de forma positiva la forma en que s'estan donant les pases per definir el nou Pla Director Urbanístic. “Entenem que s'ha encetat un nou camí, una nova forma de treballar que ha d'estar basada en al confiança i en la interlocució constant. És a dir, que l'Ajuntament no es torni a quedar d'esquena a tot el que es desenvolupa en el Centre Direccional”, va destacar González.

 

Després que es tanqués, el 10 de setembre, el període d'informació pública del nou planejament del Parc de l'Alba, el Consorci i les administracions continuen el procés de definir com serà aquest nou PDU. Tal com va recordar el regidor d'Urbanisme a l'Ajuntament de Cerdanyola, aquest procés implica incloure a entitats com Refem en el diàleg sobre el planejament.

 

“Un dels punts clau és el tema de l'habitatge i com es fusionarà amb la trama urbana de Cerdanyola”, senyalava González. Una altra qüestió que genera inquietud és la construcció d'un centre comercial, tal com figurava en la primera versió provisional del pla. Poblacions veïnes com Sant Cugat del Vallès s'han posicionat en contra de la possibilitat que es construeixi aquesta pastilla comercial. Des del govern de Cerdanyola es mostren contundents: “per la nostra part no hi haurà centre comercial”.