Manifestació del passat dijous a la plaça Francesc Layret
Manifestació del passat dijous a la plaça Francesc Layret | Mónica Garcia

 

El passat dijous 27 de setembre pares, mares i alumnes del CEIP Bellaterra, conegut com L'Escoleta, es van reunir per manifestar-se davant l'ajuntament de Cerdanyola del Vallès per denunciar el mal estat de les instal·lacions d'aquest centre educatiu. La concentració, que es va aplegar a la plaça Francesc Layret al voltant de les 17.15 h, va reunir vora una cinquantena de persones sota l'organització de l'AMPA de L'Escoleta. A més, l'associació va decidir intervenir en el Plenillo, que es va dur a terme durant el Ple municipal del mateix dia 27.

 

Segons informa la mateixa AMPA, les pluges de la setmana del 17 al 23 de setembre van evidenciar uns problemes de filtracions d'aigua importants, que han afectat diversos tipus de material escolar, entre els quals es troben llibres, taules i escriptoris i inclús material informàtic. No obstant això, al comunicat aportat per l'associació indiquen que també hi ha “lavabos que no es poden fer servir perquè es col·lapsen, impossibilitat de col·locar el paper del WC perquè l'ancoratge no aguanta, rajoles que cauen, cadenes que es trenquen i finestres que no es poden obrir per risc de trencament”.

 

Durant el Ple municipal, la regidora d'Educació de Cerdanyola del Vallès, Elvi Vila, va assegurar que aquestes problemàtiques ja s’havien comunicat al conseller d’Ensenyament Josep Bargalló, que hauria assegurat que durant el mes de novembre es publicaria una planificació sobre la inversió en centres educatius a la ciutat.

 

D'altra banda, Vila va assegurar que segons l’Ajuntament les instal·lacions de l’Escola Bellaterra han d’estar entre les prioritàries per la seva situació. A més va explicar que, tot i que la responsabilitat de la inversió pel manteniment d'aquestes instal·lacions recau en la Generalitat de Catalunya, el personal municipal durà a terme un manteniment més exhaustiu al centre. En aquest sentit, altres grups polítics de l'oposició van reclamar que fos el mateix Ajuntament qui avancés els fons i després els reclamés a la Generalitat.

 

Cantonada goteres escoleta
Cantonada goteres escoleta | escoleta bellaterra