Carretera BV-1414 al seu pas pel centre de Bellaterra
Carretera BV-1414 al seu pas pel centre de Bellaterra | Toni Alfaro

 

Com a part del Pla de Mobilitat de Bellaterra, dut a terme per l'EMD de Bellaterra per conèixer les problemàtiques del trànsit i la mobilitat entre bellaterrencs, l'entitat ha obert una enquesta sobre aquest afer a la seva web. Es tracta d'una mesura que permetrà recollir dades per dur a terme actuacions i propostes específiques utilitzant les respostes dels mateixos ciutadans.

  

  

Aquesta enquesta, que es podrà respondre fins el pròxim 14 d'octubre i que forma part de la primera part del Pla, sumarà les respostes dels ciutadans sobre diferents matèries relacionades amb el transport i els desplaçaments dels bellaterrencs i bellaterrenques amb la intenció d'elaborar un cúmul de dades estadístiques. Aquestes, sumades a les que recollirà el nou Centre de Control del Sistema de Càmeres de Trànsit, presentat el passat 6 de setembre, serviran per millorar la mobilitat de la localitat, segons afirmen des de l'EMD.

  

  

En concret, la consulta està dirigida únicament a ciutadans de Bellaterra, i està constituïda per 38 preguntes sobre mobilitat, transport, trànsit i seguretat viària al barri. Entre elles, es pregunten qüestions sobre els mitjans utilitzats pels ciutadans per desplaçar-se, els motius dels desplaçaments diaris, l'origen i el destí d'aquests, la qualitat dels transports emprats o propostes de millora d'aquest afer a la zona. En concret, el temps necessari per emplenar el formulari pot variar entre els cinc i quinze minuts.

  

  

Les dades aportades per l'enquesta i les recollides per la lectura de matrícules que duen a terme les càmeres del nou Centre de Control, situades a les entrades i el centre de Bellaterra, serviran per dur a terme la segona part del Pla de Mobilitat, que consistirà en una diagnosi en matèria de mobilitat per detectar-hi els problemes més importants. Finalment, el resultat de la diagnosi servirà, segons l'EMD, per proposar actuacions de cara a un procés de participació ciutadana per millorar la mobilitat al poble.

  

  

Per respondre a l'enquesta heu de clicar aquí.