Cerdanyola se suma a les Jornades Europees del Patrimoni
Cerdanyola se suma a les Jornades Europees del Patrimoni | Lali Álvarez

 

 

Cerdanyola del Vallès es suma a les Jornades Europees del Patrimoni que se celebraran entre el 12 i el 14 d'octubre. El Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver i el Museu d'Art de Cerdanyola oferiran portes obertes i activitats durant els tres dies.

 

 

En el marc de les Jornades Europees del Patrimoni, diversos palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics, i altres espais patrimonials d'arreu d'Europa, obriran les seves portes perquè la ciutadania gaudeixi de visites gratuïtes i pugui conèixer en profunditat el seu patrimoni. A Cerdanyola, el Museu d'Art de Cerdanyola i el Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver se sumen un any més a aqeusta iniciativa. Tots dos museus oferiran jornada de portes obertes en el seu horari habitual el 12, 13 i 14 d'octubre.

 

També mantindran les seves portes obertes a la ciutadania, el diumenge 14 d'octubre entre les 10h i les 14h, l'ermita de Sant Maria de les Feixes i l'església de Sant Iscle de les Feixes. A més es faran visites guiades als dos temples, la de Santa Maria començarà a les 11h i la de Sant Iscle a les 12:30h. Des del Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver també s'oferirà, el diumenge 14 d'octubre a les 12h, una visita guiada gratuïta a la seva exposició permanent 'Laietània, terra d'ibers'.

 

Safari fotogràfic

 

El mateix diumenge 14 d'octubre, el Museu d'Art de Cerdanyola ha organitzat l'Itinerari Modernista i Safari Fotogràfic amb la col·laboració de l'Associació Foto-Cine Cerdanyola-Ripollet. L'itinerari s'iniciarà al MAC, a les 12h, amb la visita a l'exposició El modernisme i les flors i explicant els detalls florals que té el mateix edifici del museu. Seguidament es farà un recorregut per alguns dels edificis modernistes més significatius del barri de Sant Ramon per arribar fins al cementiri municipal on hi ha nombrosos exemples de decoració floral modernista. Durant l'itinerari, les persones participants podran participar al concurs fotogràfic per Instagram organitzat per AFOCER. Per a participar s'hauran de compartir les fotografies a Instagram amb l'etiqueta #florsmodernistes. Les fotografies que participin s'incorporaran a la mostra temporal del museu i les seleccionades s'exposaran a les sales del MAC.

 

Coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni, el dissabte 14 d'octubre es durà a terme una nova sessió del Festival Screen, que està celebrant la seva edició de tardor, dedicada als curtmetratges de ficció. El dissabte, a partir de les 18h i al Museu d'Art de Cerdanyola, es projectaran quatre curts (Zona84, Mars IV, Apolo81 i Alone naturally). L'activitat funcionarà mitjançant taquilla inversa.

 

Activitats també a Can Coll, al Parc Natural de Collserola

 

El Parc Natural de la Serra de Collserola també organitzat, amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, diverses activitats el diumenge 14 d'octubre entre les 11h i les 14h. Les persones que s'apropin fins a la masia de Can Coll podran fer el taller de construcció de la maqueta de la masia i també podran participar en alguna de les visites guiades a la masia que s'aniran fent al llarg del matí. Les dues activitats han comptat amb la col·laboració de l'associació Collserola Verda.