Trens i autobusos de l'AMB

Trens i autobusos de l'AMB | Cedides

 

 

 

Tot indica que l'1 de gener passarem a formar part de la Corona 1 del transport. Això vol dir que a partir de l'1 de gener, anar de Cerdanyola a Barcelona costarà la meitat.

 

Semblaria una bona notícia si aquest canvi anés acompanyat d'una equiparació en el servei de transport públic que tenim a Cerdanyola i amb el que tenen a l'actual Corona 1, però això ni és ni serà així.

 

En el que sí que ens equipararan és en el pagament d'un tribut que la ciutadania de Cerdanyola mai hem pagat i que aprova i gestiona l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que és qui té les competències en transport. Aquesta institució girarà el rebut a tothom que paga IBI l'octubre de l'any vinent i gairebé 22.000 famílies de Cerdanyola el pagarem. La majoria, amb rebuts per sobre dels 150 €.

 

I tot això sense que s'hagin dut a terme millores en els serveis que presta l'AMB ni estiguin planificades, i sense que hagin assumit totes les competències que la llei els atorga. Per tant, la ciutadania que ara té problemes per arribar als hospitals, o que no pot anar a la feina en transport públic perquè no n'hi ha, seguirà igual.

 

No és de justícia social aplicar un nou impost sense que aquest comporti més serveis i sense que aquests serveixin per a una majoria de la gent, i no només al grup dels que es desplaça a Barcelona. A Cerdanyola calen altres millores que puguin ampliar la xarxa d'usuaris del transport públic, i llavors no podem mirar només cap a la capital.

 

Contxi Haro

Regidora de Mobilitat a l'Ajuntament de Cerdanyola