Moment de la lectura del manifest per recuperar la Llei 24/2015
Moment de la lectura del manifest per recuperar la Llei 24/2015 | Òmnium Cultural

 

 

 

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha mostrat el seu suport a la llei 24/2015 d'habitatge que impulsa la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). El 17 d'octubre al matí, la plataforma i altres iniciatives que impulsen la llei han llegit el manifest davant el Parlament de Catalunya per a la recuperació immediata de mesures urgents per fer front a l'emergència habitacional i la pobresa energètica.

 

 

L'alcalde de la ciutat, Carles Escolà, ha assistit a la lectura del manifest i, posteriorment, ha enregistrat un vídeo en el qual mostra el suport de l'Ajuntament de Cerdanyola a la llei nascuda de la Iniciativa Legislativa Popular d'habitatge i impulsada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, l'Aliança contra la Pobresa Energètica i l'Observatori DESC. Aquesta va ser aprovada per unanimitat el juliol de 2015 al Parlament de Catalunya i parcialment suspesa per part del Tribunal Constitucional, després que el govern de Mariano Rajoy impugnés la majoria dels articles referents a l'habitatge.

 

“Els ajuntaments, conjuntament amb les entitats i moviments socials, som la primera línia de batalla pel dret a l'habitatge i una vivenda digna. Lluitem amb tot el que tenim però necessitem més instruments i més recursos” destaca l'alcalde Carles Escolà en l'enregistrament. A més, defineix com a imprescindible l'aplicació de la llei en qüestió: “Exigim la retirada immediata del recurs d'inconstitucionalitat i que d'una vegada per totes es desplegui tota aquesta llei. Un instrument imprescindible per revertir l'exclusió residencial que tantes i tantes famílies han patit i encara continuen patint”.

 

Seguint aquesta línia, l'Ajuntament cerdanyolenc informa que, des del Grup Promotor de la Llei s'ha traslladat, tant al govern de la Generalitat com al de l'Estat, la necessitat urgent de retirar el recurs d'inconstitucionalitat que pesa sobre ella, per tal d'acabar amb l'emergència habitacional.

 

 

Manifest contundent

 

En el manifest per la recuperació de la coneguda com a Llei d'emergència habitacional, els col·lectius impulsors (PAH, APE i Observatori DESC) demanen que el govern de Pedro Sánchez retiri el recurs d'inconstitucionalitat que paralitza la llei: “És un consens transversal de la societat catalana que ja és hora d'acabar amb l'emergència habitacional que castiga la població més exposada a la crisi, per passar després a bastir veritables polítiques d'habitatge modernes que ens permetin assegurar el dret a un habitatge digne de tota la població. Recuperar la Llei 24/2015 és el primer pas per fer-ho realitat”

  

  

L'escrit denuncia que “a Catalunya hi continua havent diàriament 43 desnonaments”, que “les Meses d'Emergències no compleixen la seva funció urgent i acumulen casos amb esperes de més de 6 mesos” i que “el parc públic no arriba al 2%, la mobilització d'habitatge social ha estat molt per sota de les necessitats de la població catalana i la llista d'espera per accedir a un habitatge protegit és de 115.634 famílies”.

 

 

Pots llegir el manifest complet.