Pastissets de moniato de tardor
Pastissets de moniato de tardor | Gemma Clofent (Cuina)
 

La tardor és temps de menjar calent, però també tornen els dolços i pastissets. Gràcies a celebracions com La Castanyada, Tots Sants o Halloween, aquesta etapa de l'any ens serveix com a excusa per tastar algunes de les solucions culinàries més dolces de tot el repertori, i rebuscar en el rebost de casa per a rescatar receptes de l'àvia o innovar amb nous gustos.

  

  

Aquest dimecres, des del Bellaterra Diari aprofitem que la temporada del moniato és al seu punt àlgid per a proposar-vos uns pastissets farcits amb confitura d'aquest tubercle ben dolç i ataronjat. Som-hi!

  

  

Què necessitem?

  

  

Per a la confitura de moniato:

 

 • 400 g de moniato cuit i pelat
 • 200 g de sucre
 • 100 ml d'aigua
 • 1 pell de llimona
 • 1 branca de canyella

Per als pastissets (12 unitats):

 • 300 g de farina
 • 125 ml d'oli
 • 25 ml d'anís
 • 60 ml de moscatell
 • confitura de moniato
 • sucre per arrebossar

 

  

Mans a la massa!

 

 • Preparant la confitura de moniato: coem el moniato al forn a 190 ºC fins que sigui tou. Ho deixem refredar i el pelem.
 • Triturem amb la batedora el moniato, el sucre i l'aigua. Ho posem tot en un cassó amb la canyella i la pell de llimona. Ho coem a foc baix durant 30 min, remenant de tant en tant perquè no s'enganxi.
 • Ho deixem refredar i ho reservem.
 • Ara els pastissets: barregem l'oli, l'anís i el moscatell i els hi afegim a la farina. Quan quedi una massa homogènia, fem boletes amb la massa (d'uns 40 g cadascuna) i les estirem entre dos papers de forn.
 • Farcim la massa amb la confitura que ja havíem preparat. Dobleguem el pastisset i segellem la vora.
 • Els coem al forn a 180 ºC durant 30 min fins que siguin daurats.
 • Finalment, els traiem del forn i arrebossem amb sucre.

 

  

Bon profit!