
La tardor és temps de menjar calent, però també tornen els dolços i pastissets. Gràcies a celebracions com La Castanyada, Tots Sants o Halloween, aquesta etapa de l'any ens serveix com a excusa per tastar algunes de les solucions culinàries més dolces de tot el repertori, i rebuscar en el rebost de casa per a rescatar receptes de l'àvia o innovar amb nous gustos.
Aquest dimecres, des del Bellaterra Diari aprofitem que la temporada del moniato és al seu punt àlgid per a proposar-vos uns pastissets farcits amb confitura d'aquest tubercle ben dolç i ataronjat. Som-hi!
Què necessitem?
Per a la confitura de moniato:
- 400 g de moniato cuit i pelat
- 200 g de sucre
- 100 ml d'aigua
- 1 pell de llimona
- 1 branca de canyella
Per als pastissets (12 unitats):
- 300 g de farina
- 125 ml d'oli
- 25 ml d'anís
- 60 ml de moscatell
- confitura de moniato
- sucre per arrebossar
Mans a la massa!
- Preparant la confitura de moniato: coem el moniato al forn a 190 ºC fins que sigui tou. Ho deixem refredar i el pelem.
- Triturem amb la batedora el moniato, el sucre i l'aigua. Ho posem tot en un cassó amb la canyella i la pell de llimona. Ho coem a foc baix durant 30 min, remenant de tant en tant perquè no s'enganxi.
- Ho deixem refredar i ho reservem.
- Ara els pastissets: barregem l'oli, l'anís i el moscatell i els hi afegim a la farina. Quan quedi una massa homogènia, fem boletes amb la massa (d'uns 40 g cadascuna) i les estirem entre dos papers de forn.
- Farcim la massa amb la confitura que ja havíem preparat. Dobleguem el pastisset i segellem la vora.
- Els coem al forn a 180 ºC durant 30 min fins que siguin daurats.
- Finalment, els traiem del forn i arrebossem amb sucre.
Bon profit!