Dos imatges de Bellaterra en 56 anys

by | oct. 18, 2018 | Història de Bellaterra

Les dues imatges en qüestió, preses des del mateix angle

Les dues imatges en qüestió, preses des del mateix angle | Cedides

 

 

Heus ací dues imatges d’un indret de Bellaterra preses des del mateix angle i amb una diferència de 56 anys. No cal dir que la primera (crec que del 1962) és molt més interessant que no pas la segona ja que demostra la sensibilitat d’una empresa, aleshores FFC, per guarnir els parterres de les seves estacions amb exquisidesa.

 

El disseny d’inspiració noucentista venia dels anys 30, quan es va inaugurar l’estació. Fixeu-vos que hi ha una clara intenció de mantenir la perspectiva amb l’avinguda Joan Fàbregas, és a dir, connectar l’urbanisme de la Ciutat Jardí que pretenia ser Bellaterra i integrar l’estació a la seva configuració.

 

Possiblement aquesta idea va ser concebuda per l’arquitecte Girona, que fou qui va dissenyar l’edifici de l’estació. Ara aquesta sensibilitat s’ha perdut i és llàstima perquè aquest indret bé podria ser una placeta, potser La Placeta dels Trens, per venir amb els infants i veure com passen els combois en una i altre direcció. Fins i tot crec que es podria proposar als Ferrocarrils de la Generalitat que hi fessin una intervenció decidida i incorporessin aquest espai als usos i costums dels bellaterrencs.

 

Ignasi Roda

 

Vols llegir més…?

L’Auca de promoció de Bellaterra: L’havies vista?

L’Auca de promoció de Bellaterra: L’havies vista?

Just durant el seu naixement als anys 30, Bellaterra, o com l’anomenaven anteriorment “Bella-Terra”, va viure un gran moment d’eclosió i promoció per aconseguir la venda de finques i parcel·les.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: