Paradeta de l'AECC
Paradeta de l'AECC | LALI ALVÁREZ

 

L’any 2018, s’han detectat 32.825 nous casos de càncer de mama en tot l’Estat, segons dades de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC).  Aquest tipus de càncer és, de fet, el segon amb més incidència a Espanya, però també és dels que registra una major taxa de supervivència: a 5 anys vista, la taxa és superior al 90%.

Per recordar el compromís de la ciutadania amb la malaltia i la seva investigació, el 19 d’octubre es va commemorar el Dia de la Lluita Contra el Càncer de Mama. A Cerdanyola del Vallès, l’AECC i l’Ajuntament van organitzar un seguit d’actes i activitats al carrer el dissabte. 

 

A la plaça Abat Oliba, es van fer tallers d'autoexploració de la mama, punts informatius sobre tractaments de cabell, pell, micropigmentació, perruques i mocadors. Cap el migdia, Batúcamela va fer la seva aparició i després es va procedir a fer la Lectura del Manifest de la veu de Míriam Pavés, presidenta de l'AECC de Cerdanyola.  

Perruques
Perruques | AINHOA SANTIN
 
 

 

 

La Rifa Solidària ha tingut uns guanys de 435 euros i la recaptació de les butxaques dels cerdanyolencs i cerdanyolenques ha sigut de 879,34 euros. En total, 1.314,34 euros per seguir lluitant contra el Càncer de Mama. 

 

Míriam Pavés agraeix als esforços de tota la població per poder contribuir en la lluita contra el càncer i està molt contenta per l'acollida que ha tingut. 

Més fotos de la jornada