Cartell de les Jornades del Bolet
Cartell de les Jornades del Bolet | Ajuntament de Cerdanyola

 

 

 

Els bolets tornaran a ser els protagonistes de la cuina cerdanyolenca durant més d’una setmana. 15 restaurants cerdanyolencs participaran en les Jornades Gastronòmiques del Bolet, que enguany arriben a la seva tretzena edició. Del 26 d’octubre al 4 de novembre, els establiments participants dedicaran bona part de la seva carta a oferir plats amb el bolet com a ingredient principal.

 

El bolet, protagonista

 

Els 15 restaurants que participaran en les jornades hauran d’oferir un plat del menú i cinc de la carta amb propostes al voltant del bolet. “Volem que el bolet sigui el protagonista, no un complement. En podem treure molt profit d’aquest producte”, destaca el president del Gremi d’Hostaleria al Vallès Occidental i propietari de Los Abetos, Antonio Castro. 

 

La diversitat de plats estarà afavorida per la bona temporada boletaire que s’ha iniciat enguany. “La temporada va començar bé fa unes tres setmanes. S’està donant la temperatura adequada”, senyala Castro. Abans que comencin les Jornades, el gremi disposa de 78 varietats de bolets i s’espera que durant la setmana augmenti aquesta diversitat del producte. “Aquest tipus de jornades no només incentiven la varietat gastronòmica, sinó que també reivindiquen els productes frescos i tradicionals de la terra”, explica la regidora de Promoció Econòmica, Contxi Haro. Des del Gremi, a més, posen en relleu que “els restauradors s’impliquen cada cop més” i que el públic “espera aquesta època per tastar els bolets”.

 

Producte de proximitat

 

Una de les reivindicacions de les Jornades Gastronòmiques del Bolet és valorar la importància del producte de proximitat. En aquest cas, tal com destaquen des del Gremi d’Hostaleria, Cerdanyola té el privilegi de gaudir de bolets de qualitat vinguts de ben a prop: “Collserola és una zona molt atractiva per trobar bolets, sobretot la classe dels rovellons”. 

 

En la seva tretzena edició, les Jornades arriben consolidades entre el públic cerdanyolenc i de municipis veïns. Tot i que la llista de restaurants participants varia cada any, no canvien els quatre bolets predilectes dels experts: el rovelló, l’ou de reig, el cep i el camagroc. Segons explica Antonio Castro, es tracta de bolets que “donen molt sabor a les receptes”. A més, el restaurador cerdanyolenc afegeix que per mesurar la qualitat del bolet, és important que el producte sigui fresc i que sigui de proximitat. 

 

15 restaurants per escollir

 

Amb l’objectiu d’oferir varietat de plats, les Jornades del Bolet compten amb una quinzena de restaurants que s’han sumat a la iniciativa i que estan repartits per diferents punts de la ciutat: Racó de la Plaça, Bar Alaska, Ca l’Enric, Papitu Restaurant, Restaurant Los Abetos, Restaurant Grau, Tast&Gust, Cinnamon, Capicua, Demo Gastrobar, Oddvar, Bar Autèntic, Xerolive, Casa Andreu i Bar el Pinar. 

 

Mapa dels restaurants participants
Mapa dels restaurants participants | Ajuntament de Cerdanyola