Despatx on està instal·lat el centre de control del sistema de càmeres, a l'edifici de l'EMD
Despatx on està instal·lat el centre de control del sistema de càmeres, a l'edifici de l'EMD | Laia TR

 

Torna a haver-hi novetats en el litigi entre l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i l'EMD de Bellaterra per les càmeres de trànsit instal·lades a la localitat. Segons informa l'EMD, el jutjat contenciós administratiu número 11 de Barcelona ha desestimat la petició del consistori cerdanyolenc de deixar aquestes càmeres cautelarment inactives en totes les seves funcions.

  

  

La institució bellaterrenca informa que, gràcies a aquesta desestimació, podran tornar a emprar les funcions estadístiques i de control de vehicles que havien estat suspeses cautelarment. Això permetrà que es puguin utilitzar de nou les seves imatges per a ajudar a les investigacions policials, siguin dutes per la Policia Local de Cerdanyola del Vallès o pels Mossos d'Esquadra, segons es va aprovar al Ple del passat mes d'abril.

  

  

Aquestes imatges han estat requerides en 250 ocasions per aquestes fonts policials, segons expliquen fonts de l'EMD, entre el 2016 i 2017, especialment en relació amb investigacions dels nombrosos robatoris que es van dur a terme a Bellaterra en aquests dos anys. Va ser a inicis del 2018 quan la cooperació va haver-se d'aturar a causa d'una petició de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, que al·legava una mala tramitació de l'expedient administratiu sobre la instal·lació i funcionament de les càmeres.

  

  

  

Tot i això, la funció de gravació continua de les càmeres de trànsit segueix inactiva, ja que aquesta suspensió està imposada per un altre jutjat, que és qui ha de dictar sentència sobre si aquesta funció (fora de les competències de l'EMD) pot ser gestionada per aquesta.