La Festa de la Tardor escalfa motors amb les primeres activitats confirmades

by | oct. 25, 2018 | Cerdanyola

 

 

El Martinet torna a ser el protagonista del cartell de la Festa de la Tardor

El Martinet torna a ser el protagonista del cartell de la Festa de la Tardor | Mónica García

 

 

 

La ciutat es prepara per la Festa de la Tardor de Sant Martí 2018. Del 9 al 12 de novembre, Cerdanyola del Vallès viurà una festa major especial coincidint amb el 40è aniversari de la Comissió de Festes de Sant Martí. A l'espera de la publicació del programa complet, membres de la Comissió i l'Ajuntament van presentar, el 23 d'octubre, les principals activitats de la celebració d'enguany.

 

 

Nits de música i teatre

 

Les nits de la Festa de la Tardor tindran un esperit musical molt cerdanyolenc. El divendres 9, la plaça Grau i Altayó acollirà la Nit de Cronopios amb l'actuació del grup de Cerdanyola que s'ha enlairat aquest any publicant el seu primer disc: La sonora creació. Després del concert en directe, la nit musical es completarà amb el cerdanyolenc Dj Eros.

 

Dissabte serà el torn de la Nit Jove. A la carpa de la plaça Sant Ramon actuaran dos grups que adaptaran música popular als sons actuals: primer amb música dels anys 80, i després amb cançons catalanes i tocs d'humor. Ja diumenge, Toni Albà portarà el vessant teatral amb l'obra Audiència i-real. Albà protagonitza i dirigeix en solitari una representació que mostra un monarca “davant una audiència insòlita”. La nit de dilluns es recuperarà una petició popular: la ballada de gitanes. “La gent gran de Cerdanyola ho demanava” va destacar en roda de premsa la presidenta de la Comissió, Gemma Montcada.

 

Més activitats pels menuts

 

Una de les característiques de la Festa de la Tardor d'enguany, segons els organitzadors, és que s'ha ampliat l'oferta d'activitats pels infants. “Hem intentat donar qualitat als espectacles”, explicava Félix de las Heras, de la Comissió. Un dels espectacles serà l'actuació de la companyia de pallassos cerdanyolenca Caulababa.

 

Durant els quatre dies de festa, el carrer també serà el protagonista amb activitats com la paellada, les fires, la cercavila o la gimcana dels Castellers. A més, es mantindran les activitats clàssiques com l'exhibició de cotxes antics, la cercavila de Harleys o la desfilada de moda. La Comissió també espera amb ganes la matinal de diumenge amb la ballada de swing i la mostra de cuina amb les cases regionals de la ciutat.

 

Quant al pregó, la festa escalfarà motors amb un prepregó a càrrec de l'Anskar que començarà a la cantonada del carrer Sant Ramon amb el carrer de Santa Maria. En cercavila, desfilaran fins a les 19 h a l'Ajuntament perquè els membres de la Comissió de Festes, acompanyats de l'actor Toni Albà, facin el pregó que donarà el tret de sortida a les festes de Sant Martí.

 

Membres de la Comissió de festes amb l'alcalde Escolà i la regidora Vila

Membres de la Comissió de festes amb l'alcalde Escolà i la regidora Vila | Mónica García

 

 

Programació especial pels 40 anys

 

La Comissió de les Festes de Sant Martí fa mesos que celebra el seu 40è aniversari amb activitats populars com un contacontes per a adults, una nit d'astronomia al Poblat Ibèric o l'esmorzar de verema. Per organitzar aquests actes, es va crear la comissió pels 40 anys amb persones que van impulsar la primera festa de Sant Martí com Jordi Mata: “Vam fer les festes amb l'objectiu que fos diversa i plural”.

 

La Comissió dels 40 anys té encara dues commemoracions preparades per a la ciutat. Per una banda, donaran una font amb una escultura del Martinet que s'ubicarà en un punt del carrer de Sant Ramon. A més, estan enllestint una exposició amb fotografies històriques del fotògraf local Pepe Urbano, l'anomenada 'Expo Urbano'. L'exposició s'instal·larà en diferents punts de la ciutat en lones de diferents mides (60 o 80 metres, per exemple). Un cop s'uneixin, es plantegen el repte de batre el rècord Guinness d'exposició més llarga del món.

 

Des de la part institucional, tant l'alcalde Carles Escolà com la regidora de Cultura Elvi Vila, van remarcar el valor de mantenir la festa viva durant 40 anys. “La festa va néixer l'any 1978 quan es vivia un escenari convuls en l'àmbit municipal i estatal”, destacava l'alcalde Escolà. Quant a la inversió econòmica en la festa, l'Ajuntament ha destinat 25.000 euros a través del conveni signat amb la Comissió, i 14.000 destinats a infraestructures i seguretat i a donar suport en altres àmbits.

 

 

 

 

Vols llegir més…?

Els canvis en els pressupostos seran el tema central del Ple de Cerdanyola

Els canvis en els pressupostos seran el tema central del Ple de Cerdanyola

El ple municipal del mes de setembre a Cerdanyola del Vallès, que se celebra aquest dijous 30, tindrà els canvis en el pressupost municipal com a tema central. A més, també es parlarà de la carretera N-150, dels festius addicionals d’obertura del comerç, del funcionament de la nova Zona Taronja, de les agressions al col·lectiu LGTBIQ+, del preu de la llum i de l’Afganistan

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: