La plaça Joan Maragall amb l'edifici de l'EMD al fons
La plaça Joan Maragall amb l'edifici de l'EMD al fons | Cedida

 

El Ple Municipal del mes d'octubre a l'Ajuntament de Cerdanyola va rebutjar la proposta del govern per interposar un recurs contenciós administratiu contra l'acord de la Junta de Veïns de l'EMD referent al Reglament Orgànic de l'entitat. 

  

  

Amb l'únic vot a favor del partit al govern, Compromís per Cerdanyola (PP, ERC, PSC i PDeCAT va votar en contra i Ciutadans, ICV-EUIA i el regidor no adscrit s'hi van abstenir), el punt va quedar rebutjat entre crítiques sobre la via escollida – la del recurs – i sobre el poc temps amb què es presentava la proposta al Ple.

  

  

“No volíem sumar un altre contenciós. Vam intentar que quedés sobre la taula en la Junta de Veïns de l'EMD”, explicava la regidora de Relacions amb l'EMD, Laura Benseny. Entre les crítiques al reglament que va aprovar l'EMD, la regidora Benseny destaca la definició de l'àmbit territorial de Bellaterra, “no és cap figura jurídica”, i la manca de claredat “quant a les competències de l'entitat”.

  

  

Des del PDeCAT, Encarna Linares va anunciar el vot en contra del seu grup perquè consideraven que el govern demanava “el suport sense donar-nos compte abans”. A més, Linares va remarcar que, pel PdeCAT, la forma correcta d'actuació en aquest cas hagués estat “anar abans a la Conselleria i si des d'allà consideren que es vulneren drets de la població, llavors es podria plantejar al Ple abans d'anar per la via judicial”. Des d'ERC, Helena Solà va demanar que s'optés per la via del requeriment i no pel recurs.

  

  

En una línia similar, Rosendo Calet (PP), va criticar que es demanés el suport del plenari: “L'alcalde té el valor suficient per interposar ell mateix el recurs”. Per la seva banda, el PSC va demanar que es retirés el punt “perquè hi ha errors a l'expedient” i Ciutadans van incidir en què la qüestió “es podria haver gestionat de forma diferent” i van demanar “que es facin esforços per millorar el conveni” amb l’EMD.