Cartell de l'Associació Bellaterra BV-1414
Cartell de l'Associació Bellaterra BV-1414 | Jordi Tardós

 

Una nova associació ha nascut a Bellaterra per a sensibilitzar i posar sobre la taula els problemes ocasionats pel trànsit a la localitat. L'anomenada Associació Bellaterra BV-1414, que té com a objectiu “defensar els interessos dels afectats pel trànsit de la carretera” segons es pot llegir en el seu comunicat, es va constituir com a associació el passat dijous 25 d'octubre.

  

  

La nova entitat bellaterrenca neix per posar de relleu diversos aspectes perjudicials derivats de la intensa circulació (13.000 vehicles de mitjana al dia, majoritàriament forans al nostre poble, segons afirmen els mateixos associats) d'automòbils que creuen cada dia el barri. En veu de la mateixa associació, els problemes principals tenen a veure amb “la contaminació que deixen, el perill afegit degut a l'alta velocitat (doncs no es respecten les màximes senyalitzades de 30 km/h i de 50 km/h), el fet de no observar com caldria el semàfor de la Pl. del Pi, la impossibilitat de sortir de casa amb el cotxe a determinades hores, el soroll, i també l'estretor de les voreres en alguns dels seus trams”.

  

  

Per tot plegat, alguns dels veïns afectats van prendre la decisió de “formalitzar-se en Associació Bellaterra BV-1414 per poder defensar els seus interessos i els de Bellaterra, participant en converses i reunions davant de les autoritats corresponents”. Així, la nova plataforma ha començat ja una campanya de sensibilització que consisteix en la col·locació de cartells, plafons i pancartes.

  

  

A més, l'entitat vol dur a terme diferents accions en el futur. En concret, volen estudiar “accions de protesta per alentir el trànsit amb l'objectiu que passar per Bellaterra sigui més feixuc que no pas fer-ho per l'autopista”, segons es pot llegir en el text, alhora que volen demanar més “semàfors, ressalts, zones 30 i control de velocitat” a la Policia Local de Cerdanyola del Vallès. Finalment, expliciten la seva voluntat de reunir-se amb les autoritats pertinents periòdicament per trobar solucions en aquest sentit.

  

  

Per a posar-vos en contacte amb l'associació, podeu enviar un correu electrònic a bv.1414.bellaterra@gmail.com.