Imatge aerea del Parc de l'Alba
Imatge aerea del Parc de l'Alba | Cerdanyola.info

 

 

El grup municipal d'Esquerra Republicana a Cerdanyola del Vallès es va mostrar contrari a la pastilla comercial que incorpora la proposta inicial del Consorci del Parc de l'Alba pel futur del Centre Direccional. El partit aposta per “redistribuir la pastilla comercial pels baixos dels edificis” que es vol construir.

 

ERC va presentar les seves propostes pel futur del Parc de l'Alba en una xerrada, el 30 d'octubre a Cal Pintxo, acompanyats del director del Consorci, Pere Solà. Durant la conferència, Solà va exposar el document de treball que el Consorci presenta com a proposta per definir l'àrea entre Cerdanyola, la UAB i Sant Cugat que s'estén en 400 hectàrees.

 

Facilitar la comunicació amb Cerdanyola

 

Pere Solà va destacar que la proposta del Consorci dona molta importància a la connexió entre el Centre Direccional i la part ja existent de Cerdanyola com a ciutat. La idea és que es construeixi un bulevard que comenci al Parc Tecnològic i acabi a l'estació de Renfe de la Universitat Autònoma. “Volem que sigui una cremallera de les dues zones i promogui el comerç i sigui un punt de trobada dels ciutadans”, destacava Solà.

 

Altres aspectes que destaquen des del Consorci del Parc de l'Alba, com a canvis respecte al Pla Director Urbanístic del 2014, és la reducció del sostre comercial, la construcció d'un túnel ferroviari, augmentar el gruix del pont que connecta amb la universitat i passa per sobre de l'autopista i, com a premissa principal, convertir el nou barri en una zona viscuda i no una ciutat dormitori.

 

 

Pere Solà, Helena Solà i Iñigo Garcia de Enterria durant la xerrada
Pere Solà, Helena Solà i Iñigo Garcia de Enterria durant la xerrada | Mónica García

 

 

“Cerdanyola necessita aquest nou barri?”

 

Des d'ERC, la regidora Helena Solà es va preguntar si la ciutat “necessita aquest nou barri” que es proposa a l'àrea del Centre Direccional. La resposta que va donar la mateixa regidora va ser contundent: No. Tot i això, ERC va destacar que veuen amb optimisme “l'oportunitat per dibuixar de nou el projecte” tot i tenir “una herència contaminada”.

 

El regidor republicà i conseller al Consorci del Parc de l'Alba, Iñigo Garcia de Enterria va començar la seva intervenció estranyant-se de la manca d'implicació de la resta de partits polítics cerdanyolencs: “Només hem presentat al·legacions al projecte ERC i ICV-EUIA”. Tot seguit, va repassar les seves propostes pel futur barri.

 

Per una banda, Enterria va instar a buscar més solucions per netejar els abocadors: “Que no només ens quedem amb la remediació”. En relació, va destacar que les zones verdes plantejades serien de baixa qualitat perquè estarien ubicades on hi havia els abocadors. Per una altra banda, van proposar que la pastilla comercial es redistribuís pels baixos dels edificis.

 

Quant a la construcció d'habitatges, el regidor d'ERC es va preguntar si Cerdanyola “necessita ser una ciutat de 75.000 habitants”. En aquest sentit, va reclamar que, en cas d'acollir els 12.000 nous habitants i els 25.000 llocs de treball previstos, s'hauria de fer viable la mobilitat assegurant que “la mobilitat seria insostenible”. Així doncs, l'aposta d'ERC és que “no es faci res fins que no es millori la mobilitat”.