Membres de Guanyem Cerdanyola a Ca n'Ortadò
Membres de Guanyem Cerdanyola a Ca n'Ortadò | Mónica García

 

 

Guanyem Cerdanyola ha anunciat els primers partits polítics en adherir-se a la seva proposta de llista unitària. Fins al moment, Compromís per Cerdanyola, EUiA i la CUP “aposten decididament per la unió de les esquerres amb l'objectiu de fer front a la dreta i al bloc del 155 a les pròximes eleccions municipals”, indiquen des de Guanyem.

 

 

El projecte d'esquerres per les eleccions municipals de 2019 celebra el suport dels tres partits a la seva iniciativa. Amb l'adhesió de Compromís, pren força la vinculació de l'alcalde, Carles Escolà, amb Guanyem Cerdanyola, ja que va ser presentat com a candidat de Compromís pels pròxims comicis i, a més, va formar part de la presentació de Guanyem.

 

Després de celebrar, el 27 d'octubre, una reunió amb diferents partits polítics, Guanyem Cerdanyola lamenta la manca de resposta de Podem Cerdanyola i ICV, de qui asseguren no van rebre resposta. Per una altra banda, s'emplacen a “seguir treballant per sumar els actors que encara no veuen clar el projecte” i esperen poder comptar, en un futur, amb MES, Som Alternativa i Esquerra Republicana.

 

Quant als objectius de Guanyem Cerdanyola, destaquen que el nou espai que volen crear “ha de conformar un gran dic de contenció a la dreta i al bloc del 155, que lidertat per C's, el PSOE i el PP, aspiren a governar conjuntament la ciutat els pròxims anys”. A més, remarquen que Guanyem Cerdanyola “és un projecte que va més enllà dels partits polítics i que no vol repetir velles dinàmiques de pactes entre blocs” i que s'ha de construir “des de baix implicant des del principi organitzacions de tot tipus (socials, cíviques, ecologistes, etc.) i persones a títol individual que lluitin per mantenir i ampliar el canvi a Cerdanyola“.