Xavi Olivé ha qualificat de bona feina la gestió empresarial i comercial de l'Ajuntament.
Xavi Olivé ha qualificat de bona feina la gestió empresarial i comercial de l'Ajuntament. | Xavi Olivé

 

El president de Cerdanyola Comerç i Serveis Xavi Olivé s'ha mostrat molt clar el matí del 6 de novembre del 2018 al programa 'El pitjor moment del dia!' de Cerdanyola Ràdio en afirmar que el pla pel centre comercial que no està aprovat, però que es pretén obrir al centre direccional no serà positiu pel comerç cerdanyolenc. Malgrat que el pla encara no està aprovat, Olivé ha explicat que “fer un centre amb botigues de grans cadenes comercials serà molt perjudicial pel comerç local”. A més, també ha apuntat que s'han fet estudis que asseguren que fer “pel cap baix, 106.000 metres de superfície comercial a Cerdanyola no té sentit perquè no serà possible generar tanta demanda”.

 

En aquest sentit s'ha mostrat d'acord amb la posició que ha defensat el grup Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que defensa crear petit comerç als baixos dels edificis del centre direccional. Pel que fa a aquest petit comerç, Olivé s'ha mostrat preocupat pels tancaments que s'han produït en els últims mesos. Ha explicat que existeix un problema de “formació empresarial“, ja que hi ha molts petits empresaris que no tenen les nocions bàsiques per tirar endavant la seva botiga i al final acaben tancant, tot i que entén que “no seria fàcil pels comerciants poder assistir a cap mena de classes”, per una més que probable manca de temps. No obstant això, també ha posat deures a l'administració en el tema de l'aparcament i l'enllumenat, que en ambdós casos, és escàs.

  

Malgrat aquesta petita crítica a l'equip de govern, i alguna altra més que ha fet en referència a la “necessària modernització dels polígons de la ciutat”, que seria interessant per tal de posar a Cerdanyola al capdavant del Vallès en l'àmbit industrial, Olivé ha qualificat la gestió de Compromís per Cerdanyola com a bastant bona pel que fa a l'àmbit comercial i empresarial del municipi.

 

Durant l'entrevista, el president de Cerdanyola Comerç i Serveis, que també ho és de Petita i Mitjana Empresa i Comerç del Vallès Occidental (PIMEC Vallès Occidental), ha estat preguntat sobre la tendència dels últims anys a Cerdanyola de disminució dels autònoms i increment dels assalariats. Olivé considera que és un fenomen natural, ja que “molta gent va obrir negocis durant la crisi per intentar tirar endavant i quan han trobat una feina assalariada segura, han tancat el seu comerç”.

    

Per últim, també ha parlat sobre la campanya de Nadal. No ha volgut desvetllar la novetat que han preparat per enguany, encara que ha assegurat que sortirà a la llum els dies vinents. El que sí que ha assegurat és que porten “des del gener passat preparant la campanya d'aquest Nadal” i que esperen que els cerdanyolencs responguin positivament.