Gran Recapte d'Aliments
Gran Recapte d'Aliments | Arxiu

 

 

La Fundació Banc dels Aliments engega, un any més, el Gran Recapte 2018. Les inscripcions per als voluntaris ja són obertes i qualsevol bellaterrenc o bellaterrenca pot participar-hi. Aquesta crida va dirigida a totes aquelles persones interessades a fer de voluntari o a coordinar un punt de recollida els dies 30 de novembre i 1 de desembre per fer arribar aliments a qui més ho necessita.

 

Les inscripcions es poden fer al web www.granrecapte.comBellaterraDiari n'és col·laborador, un any més, juntament amb l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació de Catalunya (AMIC). 

 

L'any 2017, 30.000 voluntaris van col·laborar en aquesta activitat. En total es van recollir 4.656.000 kg en més de 2.500 punts de recollida. Per l'edició d'enguany, el Banc d'Aliments espera superar les xifres tant de voluntaris com de productes recollits.

 

 

El Gran Recapte: en què consisteix?

 

Aquesta iniciativa consisteix a recollir aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades puguin rebre aquest ajut. La campanya la duen a terme els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya.

 

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. És per aquest motiu, que els Bancs d'Aliments són entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, amb l'objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones més necessitades, evitant-ne alhora el seu malbaratament.